• Până în prezent, cuplurile de același sex din Elveția pot obține aprobarea oficială numai pentru uniunile civile, care nu sunt același lucru cu mariajele, din punct de vedere legal.
  • Dacă Elevția votează legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, acest lucru ar permite cuplului să adopte copii.
  • Cuplurile de lesbiene ar avea acces mai ușor la donațiile de spermă dacă ar dori să întemeieze o familie și ar fi mai ușor pentru partenerii străini să obțină cetățenia elvețiană.

Zeci de mii de oameni au protestat, sâmbătă, în Elveția, ei dorind legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, scrie The Time.

Căsătoria între persoane de același sex a fost deja legalizată în multe alte țări europene, inclusiv Germania, Austria, Franța și Olanda.

Postul public SRF a raportat că zeci de mii au participat la parada Zurich Pride care s-a desfășurat sub sloganul „Poți să o faci. Căsătorie pentru toată lumea acum”.

Până în prezent, cuplurile de același sex din Elveția pot obține aprobarea oficială numai pentru uniunile civile, care nu sunt același lucru cu mariajele, din punct de vedere legal.

Dacă Elevția votează legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, acest lucru ar permite cuplului să adopte copii. În plus, cuplurile de lesbiene ar avea acces mai ușor la donațiile de spermă dacă ar dori să întemeieze o familie și ar fi mai ușor pentru partenerii străini să obțină cetățenia elvețiană.

Oponenții legalizării spun că doar unui bărbat și o femeie ar trebui să aibă posibilitatea de a se căsători, iar copiii ar trebui să aibă dreptul de a avea atât un tată, cât și o mamă, în sens tradițional.

SRF a raportat că 70 de grupuri din comunitatea LGBTQ au participat la proteste.