• Sâmbătă dimineață, membrii organizației antisărăcie Oxfam au organizat un protest tot la Munchen.
  • „Avem nevoie de acțiuni concrete pentru a face față crizelor multiple ale vremurilor noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Oxfam.
  • Liderii G7 din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia sunt așteptați să înceapă să sosească în Germania sâmbătă după-amiază.

Zeci de mii de protestatari sunt așteptați să se adune sâmbătă la Munchen, cu ocazia reuniunii anuale a principalelor puteri economice din G7, care se desfășoară în Alpii bavarezi, în Germania, țară care deține președinția rotativă a G7 în acest an. Poliția se aștepta la cel puțin 20.000 de protestatari în orașul bavarez, a relatat agenția germană de știri dpa. Liderii G7 din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia sunt așteptați să sosească în Germania sâmbătă după-amiază pentru summitul care începe mâine, 26 iunie, și se desfășoară până marți, 28 iunie.

Cincisprezece grupuri care critică globalizarea, de la Attac la organizația de mediu WWF, vor participa la demonstrații. Printre diversele lor revendicări se numără eliminarea treptată a combustibililor fosili, conservarea diversității animalelor și plantelor, justiția socială și intensificarea luptei împotriva foametei.
Sâmbătă dimineață, membrii organizației Oxfam, care luptă împotriva sărăciei, s-au pozat la un mic protest din Munchen purtând capete supradimensionate ale liderilor G7, cerând mai multă egalitate la nivel mondial.

„Avem nevoie de acțiuni concrete pentru a face față multiplelor crize ale vremurilor noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Oxfam, Tobias Hauschild, pentru The Associated Press. „Asta înseamnă că cei din G-7 trebuie să acționeze imediat. Ei trebuie să lupte împotriva foametei, inegalității și sărăciei”. Principalul miting de protest era așteptat să înceapă la prânz. Înaltul oficial de securitate al Germaniei a cerut protestatarilor să se abțină de la violență.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Mă aștept ca toți demonstranții să protesteze pașnic, să nu rănească pe nimeni și să nu distrugă mașini sau magazine”, a declarat ministrul de interne Nancy Faeser pentru portalul de știri t-online. În total, aproximativ 18.000 de polițiști sunt desfășurați în jurul locului summitului și al protestelor.

Liderii G7 – din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia – sunt așteptați să înceapă să sosească în Germania sâmbătă după-amiază și vor aborda probleme precum războiul Rusiei în Ucraina, schimbările climatice, energia și criza iminentă a securității alimentare.