Zeci de mii de sticle de înălbitor, vândute ca leac pentru COVID de trei bărbați din SUA. „Tratamentul” a fost promovat și de Donald Trump în 2020

Sursa Foto: Profimedia
  • Trei bărbați din Florida au fost acuzați pentru comercializarea și distribuirea frauduloasă a unui înălbitor industrial toxic ca presupus remediu pentru Covid-19
  • Familia sa ar fi vândut zeci de mii de sticle, sub eticheta unei „soluții minerale minunate”, la nivel național
  • Bărbatul i-a cerut lui Donald Trump sa îi promoveze produsul
  • La o conferință de presă de la Casa Albă Trump a spus că dezinfectantul „bate (coronavirusul – n.r.) într-un minut. Un minut!”
  • Acuzații au realizat un profit de peste 1 milion de dolari

Trei bărbați din Florida au fost acuzați de o instanță judecătorească pentru comercializarea și distribuirea frauduloasă a unui înălbitor industrial toxic ca presupus remediu pentru Covid-19, cancer, Alzheimer, diabet, autism, malarie, hepatită, Parkinson, herpes, HIV / SIDA și o serie de alte tulburări medicale, potrivit The Guardian.

Potrivit rechizitoriului, Mark Grenon, în vârstă de 62 de ani, și fiii săi „au fabricat, promovat și vândut soluția chimică, folosită în mod general pentru tratarea apei industriale sau pentru albirea textilelor, a celulozei și a hârtiei”.

Bărbații ar fi vândut zeci de mii de sticle, sub eticheta unei „soluții minerale minunate”, la nivel național, susținând că ar putea trata, preveni și vindeca Covid-19. În urma vânzării ilegale a soluției toxice, acuzații au realizat un profit de peste 1 milion de dolari.

Așa numitul „tratament minune” nu a primit niciodată apropabrea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA , reprezentanții instituției averitizând că înghițirea acestei soluții este aceeași cu consumul de înălbitor și poate provoca efecte secundare periculoase. „Inclusiv vărsături severe, diaree și tensiune arterială scăzută care pune viața în pericol”.

Bărbatul i-a cerut lui Donald Trump sa îi promoveze produsul

În aprilie anul trecut, Mark Grenon i-a scris fostului președinte american Donald Trump să promoveze înălbitorul industrial ca „o minunată cură de detoxifiere care poate ucide 99% din agenții patogeni din corp”.

La o conferință de presă de la Casa Albă Trump a spus că dezinfectantul „bate (coronavirusul – n.r.) într-un minut. Un minut!”

Fostul președinte a continuat să întrebe: „Există vreo modalitate prin care putem face ceva, o injecție sau o detoxifiere? Pentru că virusul intră în plămâni și destabilizează totul, așa că ar fi interesant să verificați acest lucru”.

Trump a abandonat rapid ideea pe fondul unei alarme false care s-a răspândit rapid, așa cum a avertizat și Reckitt Benckiser, producătorul de dezinfectanți Lysol și Dettol: „În niciun caz produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman”.

Trump a susținut că „a pus o întrebare sarcastică reporterilor, doar pentru a vedea ce se va întâmpla”.

Cum au reușit să vândă soluția

Bărbații și-au vândut soluția magică sub masca Bisericii Geneza a II-a a Sănătății și Vindecării, o afacere pseudo-caritabilă, pe care sunt acuzați că au creat-o pentru a putea ascunde afacerea cu înălbitorul pe care o desfășurau în paralel.

Site-urile proprii ale companiei o descriu ca o „biserică nereligioasă”. Mark Grenon a recunoscut că Genesis „nu are nimic de-a face cu religia” și a spus că a înființat organizația pentru „legalizarea utilizării înălbitorului” și pentru a evita „să meargă la închisoare”.

Mai mult decât atât, Guvernul i-a acuzat pennal, pentru că ar fi încălcat ordinele judecătorești civile de a opri distribuirea „tratamentului” și pentru că ar fi amenințat un președinte judecător și au avertizat că dacă Guvernul ar încerca să împiedice distribuirea soluției vor răspunde cu un „atac armat”.