• Un incendiu a cuprins o clinică de sănătate din Osaka.
  • Flăcările au fost stinse în jumătate de oră.
  • Până acum au fost înregistrate 24 de decese în urma incendiului.

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise după ce un incendiu a cuprins o clinică de sănătate mintală din vestul Japoniei. Vineri, incendiul a izbucnit la etajul al patrulea al unei clădiri de birouri dintr-un cartier aglomerat din Osaka, în jurul orei 10:00. Poliția care investighează incendiul suspectează că acesta a fost provocat intenționat.

Un bărbat care părea să aibă în jur de 60 de ani a fost văzut cărând o pungă din care curgea lichid în zona de recepție a clinicii înainte de izbucnirea incendiului. Incendiul a fost stins în 30 de minute. Un martor a declarat pentru agenția de știri Kyodo că a văzut flăcări portocalii la fereastra de la etajul patru al clădirii și o femeie care își flutura mâinile pentru ajutor de la fereastra de la etajul șase.

Clădirea este situată într-un cartier comercial, nu departe de gara principală din Osaka și găzduiește un salon de înfrumusețare, un magazin de îmbrăcăminte și o școală de limba engleză. Spre seară, majoritatea camioanelor de pompieri dispăruseră, iar ferestrele arse și sparte erau acoperite cu o prelată albastră. Premierul Fumio Kishida a prezentat „sincere condoleanțe” și a declarat că autoritățile lucrează pentru a determina cauza.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Trebuie să ajungem la fondul acestui caz oribil. Trebuie să clarificăm cauza și modul în care s-a întâmplat. Și trebuie să luăm măsuri pentru a preveni ca același lucru să se întâmple din nou”, a declarat el.

Tatăl unui medic care conducea clinica nu a reușit să dea de el pe telefonul mobil, a declarat pentru ziarul Yomiuri. „În jurul prânzului am auzit la televizor știrea unui incendiu și am fost surprins. Soția mea a mers la fața locului, dar încă nu știm ce se întâmplă. Nu reușesc să dau de telefonul fiului meu”, a spus el.