• Zeci de români au fost deportați din Mexic fără nicio explicație
  • Clara Nistor, asistență medicală, a fost deportată
  • Clara a ajuns în România azi-noapte, fără soțul ei
  • Clara și soțul ei au cheltuit 2.800 de euro pe vacanța din Mexic

Cancun a ruinat vacanța românilor. Mexicanii au deportat zeci de români fără motiv după ce tocmai au aterizat în aeroport.

Clara Nistor, asistentă medicală în România, a pățit asta după ce a cheltuit 2.800 de euro pe această vacanță. Azi-noapte a ajuns înapoi în țară și a contactat imediat autoritățile, însă nu a primit nicio mână de ajutor din partea lor.

În Mexic i-a fost confiscat telefonul câteva ore. Persoanele reținute, numai români, spune Clara, au primit telefoanele și pașapoartele abia când au urcat în avion, la întoarcere.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Soțul Clarei a rămas acolo, fără telefon și fără bani. S-a împrumutat de un telefon ca să poată comunica cu Clara. Și a făcut și rost de bani de la o doamnă care a rămas în Mexic, tot fără soțul ei.

Clara Nistor, asistentă medicală: „Am ajuns la ghișeul de imigrări verificare pașapoarte. Soțului i-a pus ștampila de viză pe pașaport. Pașaportul meu l-a luat, spunându-mi să o urmez. Soțul nu a avut voie să intre. Și am stat acolo închiși cu alte 30 de persoane mai bine de o oră și jumătate.”

„Toți care am fost închiși în acea încăpere am fost români. Nu a fost absolut nimeni străin. Dacă încercam să-i întrebăm ceva, ne răspundeau foarte dur, că dacă mai punem întrebări ne vor aresta.”

Din cauză că erau prea multe persoane în încăperea respectivă, fără distanțare socială, autoritățile străine i-au împărțit pe cei reținuți în două grupe.

Clara Nistor, asistentă medicală: „Ne-au împărțit pe două categorii: Lufthansa și Air France. Urmându-i, eram vreo șapte persoane care am fost cu Air France. Am avut fiecare dintre noi pe cineva de la poliție lângă noi. Nu am putut merge singuri. Nu am avut pașaport, nu am am avut telefon, nu ne-au dat nimic.”

„De acolo ne-au transferat într-o altă încăpere cu geamuri, sub cheie. Am stat și acolo undeva la oră și jumătate, două. După aceea au venit și ne-au spus că ne vor deporta fără nici o altă explicație. Ambasada României din Mexic ne-a răspuns că este decizia Mexicului și nu ne pot ajuta cu nimic.”

Agențiile de turism spun că nu există restricții în ceea ce-i privește cetățenii români care ajung în Cancun. Nici test Covid nu li s-a cerut la aterizare. Turiștii au trebuit să aibă la ei doar voucherul de vacanță, bilet de avion dus-întors și asigurare medicală.

Lavinia Gherghe, product manager Karpaten: „În afară de grupul nostru de turiști de 20 de persoane au mai fost alte două agenții care au avut sosiri în aceeași zi cu noi. Undeva la circa 60 de persoane au avut intrare în Mexic. Dintre acestea, două persoane de la noi au fost reținute pentru control și încă două de la o altă agenție.”

„Deci în total patru persoane au fost deportate. Motivul pentru care au fost deportate nu îl cunoaștem. Am discutat și cu compania aeriană Air France și nici ei nu știu din ce motive au fost deportate.”

Reprezentații Ministerului Afacerilor Externe spun că au această situație în vedere, dar momentan nu știu detalii despre motivul pentru care românii au fost deportați din Mexic.