Zelenski a acuzat Coreea de Nord că trimite trupe armatei ruse și a făcut apel la mai mult sprijin: „E vorba de prevenirea unui război mai mare”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat duminică Coreea de Nord că trimite trupe armatei ruse și a făcut din nou apel la mai mult sprijin pentru a preveni „un război mai mare”, scrie France 24.

Comentariile lui Zelenski au venit la câteva zile după ce a vizitat mai multe capitale europene pentru a-și susține cauza pentru mai mult ajutor militar și financiar în războiul împotriva forțelor invadatoare ruse.

„Vedem o alianță tot mai mare între Rusia și regimuri precum cel din Coreea de Nord”, a declarat Zelenski în discursul său de seară. „Nu mai este vorba doar despre transferul de arme. De fapt, este vorba despre transferul de oameni din Coreea de Nord către forțele militare ale ocupantului.

„Evident, în astfel de circumstanțe, relațiile noastre cu partenerii noștri trebuie dezvoltate. Linia frontului are nevoie de mai mult sprijin”, a spus el. „Când vorbim despre mai multe capacități cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina și mai multe provizii decisive pentru forțele noastre, nu este doar o listă de echipamente militare”, a declarat Zelenski în discursul de duminică.

„Este vorba despre creșterea presiunii asupra agresorului, care va fi mai puternică pentru Rusia decât poate rezista. Și este vorba despre prevenirea unui război mai mare”.

Zelenski a încheiat săptămâna trecută un turneu fulminant prin capitalele europene, inclusiv Berlin, Londra, Paris și Roma, pentru a solicita un ajutor militar susținut, în contextul în care invazia Rusiei în Ucraina se află în al treilea an.

Exit mobile version