Zelenski a adus un omagiu insistent ajutorului pe care Franța îl acordă țării sale. Președintele ucrainean s-a întâlnit azi și cu Joe Biden

Volodimir Zelenski a fost primit la Elysée de Președintele Emmanuel Macron, după un program extrem de încărcat. A început în această dimineață cu un discurs la Adunarea Națională. Ieri, președintele ucrainean a fost invitatul special la ceremoniile consacrate debarcării din Normandia, în urmă cu 80 de ani.

Zelenski a vorbit în această dimineață în fața deputaților francezi. Dacă, din cauza campaniei electorale, unele bănci au fost goale, acestea aparțineau extremei stângi și parțial, extremei drepte, deși Marine Le Pen a fost prezentă.

Zelenski a adus un omagiu insistent ajutorului pe care Franța îl acordă țării sale, mai ales după anunțul surpriză făcut de Emmanuel Macron aseară, privind livrarea de avioane de luptă Mirage 2000-5. El a asistat la semnarea acordului privind crearea unei filiale ucrainene a constructorului franco-german KNDS care produce, în principal, tunurile Caesar. În program se află și o întrevedere cu Anne Hidalgo, primărița Parisului, dar momentul cel mai așteptat este conferința de presă comună cu Emmanuel Macron, în această seară, la Elysée, când se așteaptă anunțuri importante.

Zelenski s-a văzut la Hotelul Intercontinental cu Joe Biden, care și-a exprimat regretul pentru întârzierea ajutorului promis. Un ajutor suplimentar de 225 de milioane de dolari a fost anunțat și, deși suma pare mică, în acest moment orice ajutor e important. Biden a reconfirmat că SUA rămân alături de Ucraina și o vor susține atât cât va fi nevoie.

Exit mobile version