• Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a concediat doi şefi adjuncţi ai biroului său şi a numit un fost înalt oficial de securitate ambasador în Moldova.
  • În locul lor au fost numite Olena Kovalska şi Iryna Mudra, care a fost Ministru adjunct al Justiției.
  • Zelenski a declarat că l-a numit pe Oleksiy Danilov în funcţia de ambasador în Republica Moldova pentru că Danilov a dorit o numire diplomatică.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a concediat doi şefi adjuncţi ai biroului său şi a numit un fost înalt oficial de securitate ambasador în Moldova, scrie Sky News.

Un decret prezidenţial a anunţat demiterea lui Andriy Smyrnov, care era responsabil pentru chestiuni de politică juridică, şi a lui Oleksiy Dniprov, care conducea „aparatul” biroului. Aceştia se numărau printre cei 10 adjuncţi ai şefului de cabinet al lui Zelenski.

În locul lor au fost numite Olena Kovalska, care a făcut parte dintr-un grup care l-a consiliat pe preşedinte cu privire la crearea unui tribunal pentru a urmări în justiţie Rusia pentru invazia sa în Ucraina, şi Iryna Mudra, care a fost Ministru adjunct al Justiției.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Într-un discurs, Zelenski a declarat că l-a numit pe Oleksiy Danilov, fostul şef al Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei, în funcţia de ambasador în Republica Moldova, spunând că Danilov a dorit o numire diplomatică.

Citește și