• Zelenski a făcut noi declarații despre situația din Ucraina.
  • Dar, dacă sancțiunile ar funcționa cu adevărat, nu ar trebui să explicăm atât de detaliat și de meticulos de ce sunt importante”, a spus Zelenski.
  • Rusia nu are nimic de-a face de mult timp cu conceptul drepturilor omului.

Zelenski a făcut noi declarații despre situația din Ucraina. Acesta a insistat asupra aspririi sancțiunilor și a mulțumit celor care au decis să întindă o mână de ajutor armatei ucrainene.

De mai bine de o zi, mass-media vorbește nu despre cum funcționează, de fapt, sancțiunile împotriva Rusiei, ci despre motivul pentru care sunt importante aceste sancțiuni. Parcă se convinge că au introdus lucrurile potrivite, că sunt suficiente restricții.

Dar, dacă sancțiunile ar funcționa cu adevărat, nu ar trebui să explicăm atât de detaliat și de meticulos de ce sunt importante. Prin urmare, subliniez încă o dată: sunt necesare mai multe sancțiuni, sancțiuni îndrăznețe. Curajul ar trebui să fie un criteriu de evaluare a deciziilor”, a spus Zelenski.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

„În primul rând, ucrainenii au nevoie de arme care să ne permită să câștigăm pe câmpul de luptă. Și aceasta va fi cea mai puternică sancțiune împotriva Rusiei dintre toate cele posibile.

Rusia pierde treptat chiar și pe acele platforme pe care le considera destul de confortabile pentru sine, în special, Adunarea Generală a ONU a anunțat suspendarea calității de membru al Rusiei în Consiliul pentru Drepturile Omului. Este destul de logic, destul de corect. Suntem recunoscători acelor state care au susținut acest lucru. Rusia nu are nimic de-a face de mult timp cu conceptul drepturilor omului.

Au început lucrările de demontare a resturilor din Borodyanka. Este mult mai rău, chiar mai multe victime ale invadatorilor ruși. Și ce se va întâmpla când lumea va afla tot adevărul despre ceea ce a făcut armata rusă la Mariupol? Acolo, pe aproape fiecare stradă, este ceea ce a văzut lumea în Bucha și în alte orașe din regiunea Kiev după retragerea trupelor ruse. Aceeași cruzime, aceleași crime teribile”, a mai spus președintele Ucrainei.

Zelenski avertizează în legătură cu posibilele evenimente viitoare

Sunt din ce în ce mai multe rapoarte că propagandiştii ruşi pregătesc un aşa-zis «răspuns în oglindă». la şocul tuturor oamenilor când au văzut ce era la Bucha. Pentru a face acest lucru, invadatorii adună cadavrele de pe străzi. Și poate fi folosit în altă parte conform scenariilor de propagandă dezvoltate. Avem de-a face cu invadatori care nu mai au nimic uman”, a mai mărturisit Zelenski.

„Reprezentanţii diplomatici ai altor state se întorc în Capitală. Ieri, a revenit ambasada Turciei, azi a revenit ambasadorul Lituaniei. Anterior, ambasada Slovei la Kiev a fost renovată. Sunt sincer recunoscător prietenilor Ucrainei care ne susțin exact așa cum este nevoie acum și la nivel de simboluri, la nivel de gesturi diplomatice. Este și despre curaj.

Prezența misiunilor diplomatice străine la Kiev este munca normală a ambasadelor, este un semnal clar pentru agresor că orașul Kiev este capitala noastră. Nu orașul de provincie al Rusiei, ci capitala Ucrainei.
El a semnat decrete prin care cei mai curajoși soldați ai noștri au premii de stat și titlul de «Erou al Ucrainei». Au fost premiați 344 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, încă cinci au devenit eroi ai Ucr
ainei”, a concluzionat liderul Ucrainei.