• Președintele ucrainean anticipează asistență din partea partenerilor cu sisteme de apărare aeriană.
  • La Kiev, încălzirea a fost restabilită în trei sferturi din oraș, iar electricitatea a revenit în două treimi, a declarat primarul Vitali Klitschko.
  • Zelenski a precizat că există probleme cu livrarea de apă și servicii electrice în mai multe regiuni.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că în numeroase zone persistă întreruperi de energie electrică ca urmare a pagubelor provocate de atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice, Kievul înregistrând cele mai mari pierderi.

Zelenski a declarat pe Telegram că raidurile cu rachete ale armatei ruse de vineri au distrus numeroase părți ale liniilor de transmisie electrică din Ucraina.

El a precizat că există probleme cu livrarea de apă și servicii electrice în mai multe regiuni. Poziția Kievului este dezastruoasă”, a spus el.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Zelenski a declarat că autoritățile anticipează o asistență suplimentară din partea partenerilor din zonă cu sisteme de apărare aeriană și că, în consecință, „principala formă de teroare rusească (teroarea rachetelor) va deveni imposibilă”.

La Kiev, încălzirea a fost restabilită în trei sferturi din oraș, iar electricitatea a revenit în două treimi, a declarat primarul Vitali Klitschko. Dar programele de întreruperi de urgență sunt în curs de implementare”, a scris el pe aplicația de mesagerie Telegram. Pentru că deficitul de electricitate este semnificativ”.