• Zelenski a anunțat demiterea lui Eduard Moskaliov din funcția de comandant al forțelor comune ale Ucrainei.
  • Nici conturile de Facebook și nici cele de Twitter ale forțelor comune nu au făcut vreo mențiune despre demitere.
  • Forțele rusești depun eforturi concertate pentru a cuceri cele două regiuni estice care alcătuiesc Donbasul.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis duminică un comandant militar de rang înalt care ajută la conducerea luptei împotriva trupelor rusești în estul țării, dar nu a oferit niciun motiv pentru această măsură.

Printr-un decret de un singur rând, Zelenski a anunțat demiterea lui Eduard Moskaliov din funcția de comandant al forțelor comune ale Ucrainei, care sunt angajate în luptele din regiunea Donbas.
Zelenski l-a menționat pe Moskaliov într-o alocuțiune zilnică de vineri, când a enumerat comandanții militari cu care a discutat. Moskaliov se afla în funcție din martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina. Generalul-maior Eduard Moskaliov a devenit comandantul forțelor comune.

Nici conturile de Facebook și nici cele de Twitter ale forțelor comune nu au făcut vreo mențiune despre demitere.v

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Forțele rusești depun eforturi concertate pentru a cuceri cele două regiuni estice care alcătuiesc Donbasul, iar Zelenski a descris în mod diferit, în ultimele săptămâni, situația militară din est ca fiind dificilă și dureroasă.

Unitățile pro-Moscova își concentrează eforturile asupra orașului Bahmut, organizând atacuri repetate în ciuda faptului că au suferit ceea ce oficialii ucraineni și occidentali spun că sunt pierderi grele.
Într-o postare pe Facebook, statul major al forțelor armate ucrainene a declarat că trupele ruse au efectuat duminică mai multe atacuri nereușite în zona Bahmut.

La 11 februarie 2023, Zelenski l-a demis pe Ruslan Dziuba din funcția de comandant adjunct al Gărzii Naționale a Ucrainei.