• Zelenski susține că al Treilea Război Mondial este posibil să fi început deja.
  • Președintele a mai spus că Ucraina rezistă eroic în fața atacurilor invadatorilor.
  • Rundele de negocieri nu aduc procese în ceea ce privește încheierea războiului.

Zelenski a declarat, într-un interviu NBC, că este posibil ca Rusia să fi început deja al Treilea Război Mondial. Cu toate acestea, președintele Ucrainei a declarat că poporul ucrainean este „de necucerit”, chiar dacă forțele ruse distrug orașele, inclusiv capitala Kiev. „Forțele ruse pot ocupa pământul, dar nu pot lua demnitatea și dragostea ucrainenilor pentru țara lor”, a spus el.

S-ar putea să fi început deja și există posibilitatea ca acest război să aibă loc, dacă Ucraina va eșua. Și am văzut asta acum 80 de ani, când a început al Doilea Război Mondial. Nimeni nu poate prezice când va începe războiul la scară largă și când se va încheia”, a spus Zelenski.

Cu toate că au avut loc deja 5 runde de negocieri, președintele Volodimir Zelenski a declarat că nu există progrese semnificative. „Înainte de toate, negocierile sunt încă în proces. Ele rămân, în continuare, dificile și greu de pronunțat, dar condițiile negocierilor vor continuam pentru că orice război s-ar putea încheia la masa de negocieri”, a mai spus președintele Ucrainei.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Ajutoarele trimise Ucrainei din partea aliaților continuă

Ucraina va primi ajutor din partea Statelor Unite. 800 de milioane de dolari vor merge către armată care va primi, inclusiv, 800 de sisteme antiaeriene și 9.000 de sisteme antiblindate. Zelenski a cerut Congresului SUA să furnizeze avioane militare, însă a primit drone și antiaeriene de la Biden.

„În total, preşedintele a autorizat două miliarde de dolari în materie de securitate de la începutul administraţiei (Biden). Statele Unite rămân, de departe, cel mai mare donator de ajutor de securitate al Ucrainei”, a spus un oficial american, sub rezerva anonimatului.