• Cel mai recent, Putin a vizat infrastructura energetică a țării, lăsând milioane de ucraineni fără energie electrică și apă.
  • Ucraina a cerut acest sistem de apărare aeriană pentru a putea face față atacurilor rusești cu rachete și drone.
  • Nemeritată, dar foarte apreciată”, a spus Biden în replică.

Volodimir Zelenski i-a oferit o medalie lui Joe Biden în timpul vizitei sale la Casa Albă, în contextul în care SUA au promis 1,85 miliarde de dolari în plus pentru Ucraina. Zelenski i-a înmânat omologului său american medalia în numele unui soldat ucrainean.

Vorbind la Casa Albă, el a explicat că un bărbat din Bakhmut l-a rugat să îi ofere președintelui american medalia sa militară. Nemeritată, dar foarte apreciată”, a spus Biden în replică.

El l-a rugat pe domnul Zelenski să ducă o monedă de provocare înapoi soldatului. Vorbind în limba engleză, Zelenski a declarat că este o mare onoare” să se afle la Casa Albă, mulțumindu-i lui Biden și oamenilor obișnuiți” din America pentru sprijinul lor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Mulțumesc din partea oamenilor noștri obișnuiți, către oamenii voștri obișnuiți, americanii. Vă apreciez cu adevărat”, a spus el. Cred că este foarte greu de înțeles ce spunem când spunem că apreciem… este o mare onoare să fiu aici”.

Aceasta vine după ce SUA au anunțat că vor oferi un ajutor militar suplimentar de 1,85 miliarde de dolari Ucrainei – inclusiv primul transfer al sistemului de apărare antiaeriană Patriot. Patriot este o rachetă antirachetă folosită pentru doborârea rachetelor balistice și de croazieră.

Ucraina a cerut acest sistem de apărare aeriană pentru a putea face față atacurilor rusești cu rachete și drone. Cel mai recent, Putin a vizat infrastructura energetică a țării, lăsând milioane de ucraineni fără energie electrică și apă.