• Volodimir Zelenski a susținut un discurs în fața Parlamentului României.
  • Acesta a vorbit despre situația actuală din Ucraina și despre scopul ocupanților ruși.
  • Președintele ucrainean susține că scopul Rusiei este moartea a cât mai mulți cetățeni ucraineni.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul României. Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților a anunțat că a avut întrevedere cu o delegație ucraineană, formată din reprezentanți speciali ai președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cât și membri ai corpului diplomatic ucrainean.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

„Autoturismele au fost distruse de tancuri. Nu avem toate dovezile. Militarii au torturat oamenii si avem toata baza să credem că sunt omorâți mult mai mulți oameni decât sunt raportați. De ce au făcut acest lucru pe 3 aprilie, în ziua în care lumea a fost îngrozită de imaginile de la Bucha. Ei doresc deucranizarea și demilitarizarea Ucrainei. Moartea mai multor ucraineni din război este dorită de ei. Se publică doar ceea ce înseamnă o poziție oficială a rușilor. Ei nu se ascund, ci vorbesc deschis despre scopul acestui război. Dacă nu ne-am fi apărat, ceea ce a fost la Bucha ar fi fost pe tot teritoriul Ucrainei”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în fața Parlamentului României.

„RIA Novosti justifică genocidul. Spunea: ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina? Moartea a cât mai mulți oameni e de dorit pentru ei. Tot ce nu respectă această pozițe nu trece de cenzură”, a spus Volodimir Zelenski, în fața Parlamentului României.

„În 1989 a murit Nicolae Ceaușescu, după mulți ani în care a fost clar că era inadecvat, că el și Securitatea duceau România în izolare. Acel regim se baza doar pe represiune, nimic nu era sfânt. Poporul român s-a ridicat și a dărâmat acel regim. La fel, nu pot fi convinși de nimic cei care dau ordine de război în Rusia. Acești oameni inadecvați au pierdut orice legătură cu realitatea. Al doilea motiv pentru care Rusia nu ascunde genocidul: sunt convinși că liderii europeni nu vor putea să îi oprească, pentru că europenii nu își vor apăra valorile”, a precizat Volodimir Zelenski.

„Ucraina nu este singura țintă a Rusiei. Vor să atace Odesa și de acolo mai un pas până în Moldova. Pe teritoriul Ucrainei se decide soarta Europei Centrale și a zonei Mării Negre. Au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează de 40 de zile. Rusia trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând economice. Închideți porturile pentru vapoarele rusești. Nu importați din Rusia. E nevoie de mai multe sancțiuni. Orice politician al lumii democratice trebuie să susțină Ucraina. Fiecare trebuie să facă tot posibilul pentru ca militarii ruși să răspundă în gata”, a spus Volodimir Zelenski.