• Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a criticat pe liderii politici din lume, deoarece nu au oprit Rusia să declanşeze un război.
  • Nu v-a păsat decât de economie”, a spus Zelenski în timpul unui discurs adresat Parlamentului german.
  • Zelenski a adăugat faptul că, în prezent, în Europa, s-a ridicat un zid între libertate şi lipsa de libertate.

Volodimir Zelenski s-a adresat joi Parlamentului german. El a spus că, deşi trupele ruseşti s-au adunat treptat la graniţa ucraineană, liderii din Vest au acţionat prea încet şi nu au făcut tot ce era posibil ca să-l oprească pe Vladimir Putin.

Nu v-a păsat decât de economie”, a spus Zelenski. Preşedintele ucrainean a criticat şi faptul că Ucraina nu a fost lăsată să adere la NATO, spunând că „nu este loc pentru noi la masă”.

Zelenski a adăugat faptul că, în prezent, în Europa, s-a ridicat un zid între libertate şi lipsa de libertate. Preşedintele a îndemnat Germania să devină un lider şi să oprească războiul. Germania a fost criticată, pentru că nu a adoptat la timp măsuri dure împotriva Rusiei, cu toate că a renunţat la planurile privind proiectul Nord Stream 2, ceea ce va afecta economia.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Zelenski îl acuză pe Putin pentru dezastrul din Ucraina

Zi de zi, Putin aduce suferință și moarte poporului ucrainean și aduce, de asemenea, suferință poporului său. Suntem profund mișcați de soarta poporului ucrainean și suntem, de asemenea, mișcați de soarta multor tineri ruși care sunt trimiși de propria conducere la un război fără sens împotriva unui vecin. Este important ca soarta acestor tineri să fie cunoscută în Rusia. Toată lumea din Rusia ar trebui să știe că președintele Putin este singurul responsabil pentru moartea sau rănirea lor„, a spus Zelenski în cadrul conferinței în care s-a adresat Germaniei, la care au participat și Stoltenberg și Scholz.

Acesta este războiul președintelui Putin. El trebuie să oprească războiul. Retrage trupele și începe negocierile„, a adăugat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, mulțumind eforturilor diplomatice ale lui Scholz care s-a întâlnit, în repetate rânduri, cu președintele rus. „Plătește deja un preț mare. Sancțiunile dure îi rănesc deja mașina de război”.

Secretarul general și cancelarul au reiterat necesitatea de a face tot posibilul pentru a opri războiul. Scholz a reiterat că NATO nu se va angaja în ostilități, dar a spus că Occidentul va continua să ofere Ucrainei asistență financiară, umanitară și militară.