• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joi că Rusia ar putea „folosi arme nucleare, dar fără un atac nuclear provocând „cel mai mare accident din istorie”.
  • Zelensky a acuzat Rusia că „face totul pentru a maximiza riscul unui dezastru nuclear” și a afirmat că „ocupanții ruși folosesc centrala zaporojineză pentru teroare și provocări armate”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joi că Rusia ar putea „folosi arme nucleare, dar fără un atac nuclear”, provocând „cel mai mare accident din istorie” la centrala nucleară din Zaporojia. Centrala a fost în ultima vreme ținta mai multor atacuri, atât Rusia, cât și Ucraina transferând responsabilitatea pentru lovituri către cealaltă parte, relatează Baha.

Zelensky a acuzat Rusia că „face totul pentru a maximiza riscul unui dezastru nuclear” și a afirmat că „ocupanții ruși folosesc centrala zaporojineză pentru teroare și provocări armate”.

„Prin amplasarea de echipamente militare pe teritoriul centralei și prin depozitarea de muniții acolo, militarii ruși nu pot să nu știe că pun întreaga Europă în pericol de a fi supusă unui dezastru nuclear”, a declarat președintele ucrainean în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții țărilor partenere.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL