• Zelenski a anunțat că, oficial, Ucraina a trimis un „proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție ONU”.
  • Ucraina cere ca instanța să îi ordone imediat Rusiei să înceteze atacurile asupra țării și vrea porgramarea unei audieri care să aibă loc săptămâna viitoare.
  • Anunțul a fost făcut pe contul său de Instagram.

Ucraina nu cedează presiunilor din partea Rusiei. Zelenski a anunțat că, oficial, Ucraina a trimis un „proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție ONU”. Anunțul a fost făcut pe contul de Instagram al președintelui Ucrainei.

Ucraina a intentat oficial un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga. Cerem ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru denaturarea conceptului de genocid pentru a justifica agresiunea. Solicităm instanței să ordone imediat Rusiei să înceteze ostilitățile și să programeze o audiere săptămâna viitoare”, a scris Zelenski în mediul online.

În timp ce armata ucraineană încearcă să recâștige zonele ocupate de către ruși, Zelenski cere ajutorul țărilor, pentru a dispune de muniția necesară în luptele care țin de patru zile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

ONU deblochează 20 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina, la cererea lui Zelenski

ONU a deblocat 20 de milioane de dolari (17,9 milioane de euro) pentru ajutor imediat, a anunțat secretarul general al organizației, Antonio Guterres, citat de Deutsche Welle. Antonio Guterres a declarat că ONU își intensifică operațiunile umanitare în Ucraina.

Secretarul general al ONU a vorbit cu reporterii la sediul central al ONU din New York, subliniind că „protecția civililor trebuie să fie prioritatea numărul unu“. El și-a repetat apelul către președintele Vladimir Putin de a opri operațiunea militară și de a retrage trupele.

Câteva mii de ucraineni au trecut în țările vecine, în special în Republica Moldova și în România, în timp ce peste 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele și sunt dezrădăcinați în țară după invazia Rusiei, a anunțat joi agenția ONU pentru refugiați, citată de Reuters.