• Aceasta este dorința președintelui, după ce a fost refuzat de NATO.
  • Zelenski cere garanții de securitate.
  • Președintele a declarat că NATO se teme de Rusia.

Zelenski susține că ucrainenii vor avea ultimul cuvânt în ceea ce privește granițele țării. Aceasta este dorința președintelui, după ce a fost refuzat de NATO. „Acum avem nevoie de alte garanții de securitate”, spune președintele ucrainean.

Când vorbim de o schimbare sau alta care poate fi istorică, nu avem încotro, o să fim nevoiți să facem referendum, poporul va trebui să își spună părerea despre compromisul despre care ați spus, dar care vor fi rezultatele… Ăsta deja e rezultatul discuțiilor noastre și a înțelegerii dintre Ucraina și Rusia. Sunt gata să fac orice dacă asta va dori poporul nostru. Doar așa se poate întâmpla.

Noi, în sfârșit, suntem uniți și nu vreau în niciun caz să destram țara noastră și pentru mine este foarte important acest lucru, dar sunt unele chestii legate de relația cu minoritățile, acele întrebări care sunt ridicate de vecinii noștri, nu doar de Rusia. Consider că, în ceea ce privește asemenea subiecte, putem ajunge la o înțelegere. Și trebuie să fie omenește. Trebuie să ne liniștim și să căutăm alte garanții de securitate. Nu suntem acceptați în NATO, pentru că le este frică de Rusia. Asta e tot”, a spus Zelenski.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Zelenski acuză liderii mondiali de nepăsare

Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului german. El a spus că, deşi trupele ruseşti s-au adunat treptat la graniţa ucraineană, liderii din Vest au acţionat prea încet şi nu au făcut tot ce era posibil ca să-l oprească pe Vladimir Putin.

Nu v-a păsat decât de economie”, a spus Zelenski. Preşedintele ucrainean a criticat şi faptul că Ucraina nu a fost lăsată să adere la NATO, spunând că „nu este loc pentru noi la masă”.

Zelenski a adăugat faptul că, în prezent, în Europa, s-a ridicat un zid între libertate şi lipsa de libertate. Preşedintele a îndemnat Germania să devină un lider şi să oprească războiul pornit de Rusia. Germania a fost criticată, pentru că nu a adoptat la timp măsuri dure împotriva Rusiei, cu toate că a renunţat la planurile privind proiectul Nord Stream 2, ceea ce va afecta economia.