• Zelenski a declarat că este „important ca forţele noastre de securitate şi forţele militare să ia în considerare o astfel de posibilitate”.
  • Marţi, serviciile de securitate ucrainene au declarat că l-au arestat pe Medvedciuk.
  • Acesta este cel mai apropiat şi mai influent aliat al preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit Reuters.

Zelenski este de acord să îl dea la schimb pe Viktor Medvedciuk pentru prizonierii ucraineni ce au fost capturați de către armata inamică. Într-o înregistrare postată pe Telegram, Zelenski a declarat că este „important ca forţele noastre de securitate şi forţele militare să ia în considerare o astfel de posibilitate”.

Marţi, serviciile de securitate ucrainene au declarat că l-au arestat pe Medvedciuk care este cel mai apropiat şi mai influent aliat al preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit Reuters. Medvedciuk este un aliat personal al lui Vladimir Putin şi a fost şef de cabinet al fostului preşedinte ucrainean pro-rus Leonid Kucima.

Om de încredere al Kremlinului de la Kiev încă din vremea Revoluţiei Portocalii, Medvedciuk este acuzat de guvernul Zelenski de „înaltă trădare” pentru susţinerea separatiştilor şi pentru exploatarea ilegală a resurselor din Crimeea: pe 13 mai 2021, este arestat la domiciliu, după confiscarea bunurilor familiei (inclusiv o conductă de petrol) şi întreruperea celor 3 televiziuni (112, NewsOne şi ZIK), folosite pentru campania pro-rusă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Zelenski: Armata rusă „adună cadavrele de pe străzi”

Zelenski a făcut noi declarații despre situația din Ucraina. Acesta a insistat asupra aspririi sancțiunilor și a mulțumit celor care au decis să întindă o mână de ajutor armatei ucrainene.

De mai bine de o zi, mass-media vorbește nu despre cum funcționează, de fapt, sancțiunile împotriva Rusiei, ci despre motivul pentru care sunt importante aceste sancțiuni. Parcă se convinge că au introdus lucrurile potrivite, că sunt suficiente restricții.

Dar, dacă sancțiunile ar funcționa cu adevărat, nu ar trebui să explicăm atât de detaliat și de meticulos de ce sunt importante. Prin urmare, subliniez încă o dată: sunt necesare mai multe sancțiuni, sancțiuni îndrăznețe. Curajul ar trebui să fie un criteriu de evaluare a deciziilor”, a spus Zelenski.