Zelenski vrea să pună capăt războiului în 2025. Scholz reafirmă angajamentul față de Ucraina: „Nu vom accepta o pace dictată de Rusia”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat speranța că războiul cu Rusia se va încheia anul viitor, în timpul unei vizite la Berlin pentru a cere sprijin militar, conform Le Figaro.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina nu va slăbi”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că dorește să vadă sfârșitul războiului cu Rusia până în 2025 și, prin urmare, a cerut de la Berlin Germaniei să nu-și reducă ajutorul pentru Kiev, așa cum a planificat.

„Ucraina (…) dorește un sfârșit just și rapid al acestui război (…) Aș dori să văd acest lucru nu mai târziu de anul viitor, 2025 ,” a spus el alături de cancelarul german Olaf Scholz, subliniind că este ”foarte important pentru noi ca ajutorul să nu scadă anul viitor. ”

„Sprijinul nostru pentru Ucraina nu va slăbi,” a asigurat cancelarul german Olaf Scholz în timp ce îl primea vineri la Berlin pe Zelenski.

Nu vom accepta o pace dictată de Rusia”, a mai spus cancelarul înainte de discuțiile cu Zelenski, care vizitează capitala germană în cadrul unui turneu european menit să asigure mai mult sprijin militar pentru Ucraina în fața invaziei ruse.

Ajutorul Statelor Unite

Președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie, au promis sprijin continuu pentru Ucraina și nu vor negocia cu Rusia pe la spatele Kievului.

Poziția lor contrastează puternic cu cea a candidatului republican Donald Trump, care a promis să pună capăt rapid conflictului din Ucraina.

Asistenții săi au sugerat că acesta amenință că va suspenda ajutorul acordat Ucrainei pentru a o forța să facă concesii teritoriale.

Exit mobile version