• A fost elaborată o nouă documentație care va reduce poluarea luminoasă în Londra.
  • Aceasta va impune un stingerea iluminatului pe clădirile noi la 22:00, 23:00 sau 00:00.
  • Clădirile existente vor primi indicații cu privire la momentul în care trebuie să își stingă luminile exterioare.

În curând, orizontul nocturn al Londrei ar putea avea un aspect foarte diferit și asta pentru că autoritățile orașului au elaborat un proiect de regulament care prevede ca zgârie-norii să își diminueze luminile pe timp de noapte.

Inițiativa va „reduce poluarea luminoasă și va economisi energie”, a promis City of London Corporation, organismul care guvernează districtul financiar, potrivit Daily Mail.

În cazul în care noile planuri vor fi adoptate, clădirile din Square Mile – zona Londrei în care sunt grupate cele mai multe clădiri înalte – vor fi rugate să stingă luminile inutile ale clădirilor după lăsarea întunericului.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Clădirile noi vor trebui să respecte orele de stingere. Cele existente vor fi încurajate să adopte această politică, dar nu va fi obligatorie.

Regulile vin în contextul în care tot mai multe dovezi arată impactul devastator pe care poluarea luminoasă îl are asupra biodiversității și sănătății, ca să nu mai vorbim de risipa de energie. Planul ar urma să instituie diferite interdicții de circulație în diferite zone de iluminare” din întreaga capitală.

La cât se vor stinge luminile și cum se va aplica regula

Dacă normele vor fi adoptate, întreprinderile din zonele rezidențiale și de patrimoniu vor trebui să stingă luminile la ora 22.00, în timp ce întreprinderile din zonele culturale și turistice vor putea să țină luminile aprinse până la ora 23.00. În zonele comerciale, luminile inutile pot rămâne aprinse până la miezul nopții.

Conform unei analize pentru anul 2020, energia utilizată peste noapte de clădirile din Canary Wharf – zona care ocupă cea mai mare parte a milei pătrate – ar putea alimenta peste 4.000 de case pe an.

Această risipă este deosebit de evidentă în contextul actualei crize energetice.