• Britanicii sărbătoresc în perioada 2-5 iunie, Jubileul de Platină al Reginei.
  • Este prima dată când britanicii celebrează Jubileul de Platină.
  • Elisabeta II este regina Marii Britanii din data de 6 februarie 1952.

Astăzi este o zi istorică pentru britanici. Regina Elisabeta a II-a împlinește 70 de ani de domnie, devenind cel mai longeviv monarh al țării. Suverana și-a făcut prima apariție la balconul Palatului Buckingham, pentru
a saluta mulțimea.

Prințul Charles, Prințul William și Prințesa Anne au mers călare pe cal la ceremonia „Trooping the Colour”. În afară de Regină, aceștia reprezintă acum grupul de bază al celor mai mari membri Regali.

Mai multe avioane au făcut un adevărat spectacol pe cer, ca parte a momentului din cadrul „Trooping the Colour”.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

„Va fi foarte interesant. Sperăm să vedem câțiva membri ai familiei regale, sperăm să o vedem pe regină! Niciunul dintre noi nu a mai văzut până acum vreun membru al Familiei Regale, așa că suntem foarte entuziasmați.”

„E vorba doar de entuziasm. Eu sunt din Canada, deci suntem o națiune din Commonwealth. Regina este șeful nostru de stat și este emoționant să sărbătorim acest lucru. Este o istorie în devenire. Nu vom mai vedea niciodată așa ceva. Mai ales în generația noastră.”

Regina Elisabeta a II-a se bucură de o susținere mare în rândul populației. Potrivit unui sondaj pentru The Sun, de săptămâna aceasta, aprecierile respondenţilor erau de 91,7% opinii favorabile pentru regină, faţă de 67,5% pentru prinţul Charles.

„Ei bine, sunt un fan al familiei regale, al întregii istorii din Anglia. Este prima dată când am vizitat-o și tocmai am făcut din această călătorie o dorință de-o viață, devenită realitate. Mătușa mea a fost o mare susținătoare, așa că sunt aici în memoria ei și abia aștept să văd tot și tot ce ne poate oferi Londra astăzi.

„Majestatea Sa este o figură fantastică la nivel mondial și am o mare admirație pentru ea, la fel ca mulți alți oameni. Vrem să o vedem pe ea și pe toată familia regală și să o susținem pentru Jubileul de Platină, este un eveniment extraordinar.”