• Barierele au mai fost testate în iulie în condiții favorabile
  • „Moment istoric”- cum este descris de localnici
  • Veneția a rezistat unei maree de 153 cm

Pe 3 octombrie, în Veneția era prognoză de maree de 153 cm- în care în mod normal vedeai jumătate de oraș sub ape. Când sirenele au început, un localnic nu a făcut nimic, relatează CNN.

Bărbatul despre care vorbim, Sebastian Fagarazzi, a declarat că „a avut credință”.

Sâmbătă a fost prima „aqua alta„ a sezonului pentru venețieni. Ce s-a întâmplat de fapt? Italienii au luat urma celor din Țările de Jos. Chiar atunci a fost ziua când a fost testat noul dig al orașului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Bariera a mai fost testată în iulie, sub supravegherea lui Giuseppe Conte. A funcționat și atunci, dar era împotriva unui nivel al mareei mult mai mic.
De data aceasta, toate cele 78 de porți venețiene au funcționat chiar și împotriva unei amenințări mare pentru localnici. În ciuda tuturor șanselor, a Veneția a rezistat.

La ora 12, în timpul mareei mari, în Piața St. Mark, care în mod normal în acele condiții era apa până la genunchi, se găseau doar câțiva stropi

„Este un moment istoric”

Asta a fost descrierea aceluiași localnic, care a avut încredere în aceste porți. În mod normal, Sebastian Fagarazzi, trebuia să își mute toate lucrurile în aceste condiții de maree. „ Nu pare să fie real” și „apreciezi lucrurile mai mult când sunt neașteptate” au fost declarațiile altor localnici plăcut surprinși de eveniment.

Primarul orașului, Luigi Brugnaro, care a urmărit cu sufletul la gură evenimentul a declarat că „ A fost o zi istorică pentru Veneția”.

Totuși, acesta a fost un eveniment izolat, pentru că duminică au fost iar inundări. Barierele nu sunt încă complet utilizabile, dar venețienii sunt optimiști „A fost ca primul pas al lui Armstrong pe lună”.