Zile decisive pentru economia României: Marcel Ciolacu se întâlnește azi cu Ursula von der Leyen pentru planul de reformă bugetară

Zile decisive pentru economia României: Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește azi cu Ursula von der Leyen pentru a negocia planul de reformă bugetară.

Problema este că oficialii europeni nu cred că vom acoperi gaura din buget cu aceste măsuri. Marcel Ciolacu speră să convingă Comisia să crească ținta de deficit la 5,5% din PIB pentru a nu pierde fonduri europene.

„Sunt absolut convins și există deja semnale în acest sens după prezența celor 3 miniștri la Bruxelles că și Comisia va recunoaște eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susținerea Ucrainei și Republicii Moldova. Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluția justă”, spune Marcel Ciolacu. Întâlnirea cu șefa Comisiei Europene este programată azi la 16:30, ora României.

În Coaliția de guvernare s-au discutat mai multe măsuri, printre care creșterile de TVA pe anumite segmente, impozitele mai mari și eliminarea unor facilități fiscale.

„Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat. Încheiem renegocierea PNRR. Finalizăm noua formă a Programului RepowerEU. Vom face reforma pensiilor. Depunem cererea de plată cu numărul 3. Și vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României”, a spus Marcel Ciolacu.

Măsurile fiscale pe care Palatul Victoria vrea sa le ia pentru pentru reducerea deficitului bugetar sunt:

Citește și

Exit mobile version