• Femeilor din SUA le plac bărbații care își fac vasectomie.
  • 500.000 de bărbați își fac o vasectomie în SUA în fiecare an.
  • Bărbații care își fac vasectomie sunt numiți „vasect-yummies”.

S-au dus zilele când femeile căutau bărbați sexy, înalți, cu părul lung și cu un corp tonifiat. În America, femeile sunt acum atrase de bărbații care își fac vasectomie, scrie The New York Post.

Aceștia sunt denumiți „vasect-yummies”, iar pe platformele de dating precum Tinder sau Bumble, căutările pentru bărbați care și-au făcut vasectomie au crescut de 5 ori. Femeile spun că nu e corect ca ele „să se teamă atunci când fac sex neprotejat că o să rămână însărcinate” și că bărbații trebuie să facă și ei un efort.

Căutările pe internet ale bărbaților care caută să-și facă o vasectomie au crescut cu 250% în ultimul an – iar cercetătorii de la Universitatea din Chicago au descoperit că majoritatea bărbaților care caută să-și facă vasectomie sunt cei care au peste 35 de ani și sunt într-o relație sau tinerii între 18 și 24 de ani.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Un studiu din februarie 2023 condus de cercetătorii de la Institutul Urologic și Rinichi al Clinicii Cleveland a constatat că bărbații sub 30 de ani, precum și bărbații fără copii, sunt mult mai probabil să solicite o consultație pentru o vasectomie. Analiștii au atribuit creșterea interesului deciziei Curții Supreme a SUA din iunie 2022 de a anula Roe vs. Wade – o hotărâre federală care a protejat cândva drepturile la avort.

„A existat o creștere semnificativă a numărului de bărbați fără copii care urmează vasectomie după hotărârea legală”, se arată în studiu. „Mergem pe ipoteza că atât bărbații singuri, cât și bărbații în parteneriat, care au decis să nu mai aibă descendenți, simt acum că este necesar să-și ia autonomia reproductivă în propriile mâini.”

Un raport de la site-ul de wellness Innerbody Research a înregistrat o creștere cu 99% a numărului de căutări zilnice pe internet pentru vasectomii. Datele au mai descoperit că căutările atât pentru „este o vasectomie reversibilă” cât și pentru „cât este o vasectomie” au crescut cu 250%.

Citește și