• Angajații Senatului vor avea dreptul la cinci zile libere pe lună, dacă vor face voluntariat pentru refugiații ucraineni.
  • Ideea a fost aprobată și a venit din partea Alinei Gorghiu, vicepreședinta Senatului.
  • Persoanale care vor face voluntariat vor trebui să demonstreze acțiunile desfășurate, conform contractului pe care îl semnează.

Angajații Senatului vor primi cinci zile libere pe lună dacă fac voluntariat în sprijinul refugiaților ucraineni care ajung în România. Ideea care a fost, bineînțeles, aprobată, a venit de la Alina Gorghiu, vicepreședinta Senatului.

Ea crede că angajații vor fi încurajați să ajute refugiații și imaginea instituției va crește, așa cum se exprimă ea. Cu alte cuvinte, românii vor avea o părere mai bună despre Senat și va da un exemplu de implicare și de generozitate.

Cu toate că ideea sună extrem de bine, în contractul semnat de către cei care vor face voluntariat, este menționat un aspect ce se dorește a fi materializat. Cu alte cuvinte, se cere un raport care să cuprindă activitățile făcute în timpul voluntariatului.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Zile libere în anul 2022

Niciodată nu e prea devreme să îți faci planuri pentru vacanță. Așa că e bine să știi câte zile libere legale vom avea în 2022.

Anul acesta, vom avea 15 zile libere legale, dintre care 9 vor fi în timpul săptămânii de lucru. Cinci vor pica vineri sau luni, adică vom avea weekend-uri prelungite. Acestea sunt: 24 ianuarie, 22 aprilie, 25 aprilie, 13 iunie, 15 august, 26 decembrie.

La începutul lui decembrie, va fi cea mai scurtă săptămână de lucru: doar trei zile, cu ajutorul Sfântului Andrei și al Zilei Naționale. Așa că, dacă adaugi și concediul, te așteaptă 37 de zile libere în 2022. Zilele libere legale sunt repartizate astfel: 3 în ianuarie, 3 în aprilie, 1 în mai, 3 în iunie, 1 în august, 1 în noiembrie și 3 în decembrie