• Racheta străbate 450 de kilometri în doar 4 minute și 30 se secunde.
  • Pactul nuclear dintre Rusia și SUA expiră în februarie.
  • Putin a aflat de cadou prin video call.


Rusia și-a lansat racheta hipersonică Tsirkon și a lovit cu succes o țintă în Marea Barents, chiar în ziua în care Vladimir Putin a împlinit 68 de ani, relatează Reuters.

Vorbind cu Putin pe video, Valery Gerasimov, șeful statului major al armatei, a declarat că testarea a avut loc marți de pe nava amiralului Gorshkov, care se afla în Marea Albă din nordul Rusiei.

Putin, care s-a angajat să consolideze prezența militară a Rusiei în zona arctică, vorbea despre rachete hipersonice și o nouă generație de arme rusești într-un discurs din martie 2018. El a lăudat rezultatul testului miercuri.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pactul nuclear dintre Rusia și SUA va expira în februarie

Acesta este un mare eveniment nu numai pentru forțele armate, ci și pentru toată Rusia, pentru întreaga țară”, i-a spus Putin lui Gerasimov.

Acest test vine pe fondul tensiunilor din ce în ce mai mari între Rusia și SUA. Ultimul pact între cele două puteri privind armele nucleare va expira în februarie.

Tsirkon, racheta supersonică, străbate 450 de kilometri în 4 minute și 30 de secunde

Gerasimov a declarat că racheta și-a lovit ținta de la o distanță de 450 de kilometri în doar 4 minute și 30 de secunde. A spus ulterior că testele vor continua.

Primul test a avut loc în ianuarie, iar atunci când testele vor fi complete, navele și submarinele rusești vor fi înarmate cu aceste rachete, a mai adăugat Gerasimov.