• Miercuri, 2 iunie 2021, este Ziua Națională a Adopției.
  • 39% dintre copiii României se nasc luptători fără voia lor.
  • Doar 1071 de copii au intrat într-o familie în 2020, dintr-un total de 4.249.
  • Numărul orfanilor este în creștere.
  • 320.000 de copii trăiesc la limita supreviețuirii: 32% dintre ei ajung în centre din cauza sărăciei, iar 25% sunt abuzați sau neglijați.
  • Zeci de mii de copii au fost vânduți în România. Nimeni nu a fost pedepsit pentru asta.

Este Ziua Națională a Adopției. Ne întoarcem privirile către copiii care și-au găsit părinți, dar îi sărbătorim și pe ceilalți, care nu au cui să spună: mama și tata.

Doar 1.071 de copii au intrat într-o familie anul trecut, dintr-un total de 4.249. Numărul orfanilor care așteaptă e în creștere, la fel ca numărul familiilor atestate pentru adopție.

Lipsește o punte între ei pe care statul nu face eforturi să o construiască. Sunt informații care pe mine, pe tine, ne întristează. E în regulă să simți asta. Emoția ta le dă lor un motiv în plus să creadă că n-au fost abandonați pentru totdeauna.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

39% dintre copiii României se nasc luptători fără voia lor

Sărăcia e cel mai mare inamic pentru 320.000 de suflete care trăiesc la limita supraviețuirii. 32% dintre ei ajung în centre din cauza sărăciei şi 25% sunt abuzați sau neglijați.

Să schimbi viața unui astfel de copil e mai simplu decât crezi. Nu ai nevoie de prea multe hârtii, nu te împiedica în formalități. Poate nu îl poți adopta, dar îl poți ajuta. Îi poți fi mentor, îi poți da un sfat, îl poți ghida. Uneori atât îi trebuie să capete încrederea necesară pe drumul către maturitate.

O vorbă spune că trebuie să îi dai copilului două lucruri: rădăcini și aripi. Dar fără rădăcini îi mai pot crește aripi? Sunt puțini cei care ajung să spună cuiva mama și tata. De aceea e important să fii tu cel care dă o viață copiilor. Să fii sigur că, dacă le lipsesc rădăcinile, tu ești cel care îi învață să zboare. Ca să poți răspunde cu „DA” la întrebarea: are România vreun viitor?

Zeci de mii de copii au fost vânduți în România

Zeci de mii de copii au fost vânduți în România și nimeni nu a fost pedepsit pentru asta. Astăzi copiii sunt adulți și vor să își găsească familiile, dar nici acum nu sunt sprijiniți. Numele lor sunt acum franceze, italiene, spaniole sau engleze.

Unii au avut șansa să ajungă în familii care au avut grijă de ei. Alții nu, nimeni nu mai știe nimic de soarta lor, au fost victime ale rețelelor de traficanți.

Cum să facem să nu se mai întâmple asta, dacă nu știm nici măcar cine au fost vinovații? Copiii vânduți ai României cer dreptate.