Campania de Informare Interactiv-Distractivă ”Ziua Serviciilor de Urgență” organizată și facilitată de către Proiectul Comunitar Ready Steady Go în colaborare cu serviciile de urgență din București, este o nouă abordare care fascinează elevii de toate vârstele, învățându-i în același timp cum să rămână în siguranță, cum pot preveni pericolele din jurul lor, precum și cum să devină responsabili în cazul în care sunt martorii unei situații de urgență.

Marți, 7 iunie, elevii claselor a V-a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 49, Sectorul 2, au fost întâmpinați de către echipajele serviciilor de urgență chiar în curtea școlii, pentru a le oferi mesaje deosebit de importante, mai ales pe perioada vacanței de vară.

Echipajele serviciilor de urgență au explicat, pe rând, responsabilitățile profesiei specifice, echipamentele de intervenție, cum și când sunt folosite acestea, metode de prevenire a situațiilor de urgență și multe alte informații folositoare pentru viitor, pe care tinerii le pot folosi dacă este cazul, inclusiv acordarea primului ajutor. În plus, elevii au avut oportunitatea de a observa, mai îndeaproape, autospecialele fiecărui serviciu de urgență, fiind cu adevărat entuziasmați de dotările fiecărei autospeciale.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

De asemenea, din partea membrilor Proiectului Comunitar Ready Steady Go, tinerilor li s-a reamintit importanța de a rămâne calmi într-o situație în care se necesită intervenția serviciilor de urgență, de a suna la linia telefonică dedicată apelurilor de urgență 112 numai în cazul în care este strict necesar și impactul negativ pe care un apel fals către numărul de telefon 112 îl poate genera.

La finalul vizitei, elevii au fost foarte entuziasmați de vizita și interacțiunea cu membrii serviciilor de urgență, înțelegând că și tinerii, indiferent de vârstă, reprezintă o parte importantă a comunității care poate ajuta oricând pe cineva aflat la nevoie.

Pentru această zi deosebită și interesantă, acordăm mulțumiri speciale tuturor celor care au făcut această zi posibilă pentru tineri:

  • Conducerii Școlii Gimnaziale nr. 49, Sector 2, București,
  • Direcței Generale de Jandarmi a Municipiului București ”General de divizie Constantin Anton”,
  • Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov,
  • Poliției Capitalei București, respectiv Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Brigăzii Rutiere.