• Zeci de femei au fost arestate după un protest pașnic la Minsk
  • Poliția din Belarus a încercat să intre în casa Svetlanei Alexievich
  • Ambasadorul României și alți diplomați au mers să o susțină pe Svetlana Alexievich
  • Alexandr Lukașenko îi numește bețivi și drogați pe protestatarii care îl contestă

Ziua și arestările în Belarus, unde nici opoziția și nici președintele Aleksandr Lukașenko nu dau niciun semn că cedează. Sute de femei au protestat pașnic la Minsk, să arate că sunt alături de Maria Kolesnikova, care este în arest. Îți amintesc că ea este liderul opoziției care a reușit să scape de expulzare după ce și-a rupt pașaportul la vamă.

Deși pașnică, demonstrația a fost oprită de mascați pe motiv că nu este autorizată. Zeci de protestatare au ajuns în dubele poliției.

Singurul lider al Opoziției din Belarus care mai este în libertate este Svetlana Alexievich, scriitoare laureată a premiului Nobel. Un grup de ambasadori din Uniunea Europeană, inclusiv cel al României, au venit acasă la scriitoare ca să facă un adevărat zid în jurul ei. Până acum, a funcționat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Svetlana Alexievich – scriitoare: „Lukașenko spune că nu vrea să discute cu strada. Strada este poporul“.

Lukașenko spune în continuare că e singura șansă a țării lui. Mai mult, trâmbițează în presa rusă că nu ar fi fost nicio problemă dacă nu se băgau americanii. Protestatarii sunt batjocura lui. 

Alexandr Lukașenko – președintele Belarusului: „Sunt beți și drogați. 60% dintre ei. Nu sunt toți alcoolici și drogați. Doar 60% dintre ei.“