58 de ani de când Marilyn Monroe i-a cântat public lui JFK „Happy Birthday, Mr. President“

  • Marilyn Monroe a cântat „Happy Birthday, Mr. President“ pe 19 mai 1962 pentru John F. Kennedy, ce a devenit apoi cea mai cunoscută variantă a urării „La mulți ani!“
  • Evenimentul a înregistrat una dintre ultimele apariţii în public ale actriţei
  • Marilyn Monroe și John F. Kenedy au avut o poveste de dragoste în văzul tuturor, cântecul alimentând şi obsesiile legate de relaţia dintre actriţă şi preşedinte

Tu știai că 19 mai e data la care s-a filmat cea mai cunoscută variantă a urării „La Mulţi Ani!“? Marilyn Monroe a fost atunci vedeta aniversării John F. Kennedy. În 1962, ziua preşedintelui american era marcată în cadrul unei gale de strângeri de fonduri a partidului Democrat cu toate că mai erau 10 zile până la aniversarea acestuia.

Evenimentul a rămas în memoria publicului şi pentru că a fost una dintre ultimele apariţii în public ale actriţei, care a murit la doar trei luni mai târziu, pe 4 august.

Şi mai mare succes au avut zvonurile legate de relaţia dintre actriţă şi preşedinte. Şi chiar dintre Monroe şi fratele preşedintelui, Robert. De-a lungul anilor, fotografiile care i-au surprins împreună au fost atent studiate şi chiar falsificate pentru a inventa dovezi legate de relaţie.