• 71 de români sunt blocaţi de 76 de zile pe un vas de croazieră în apele Mexicului
  • Românii au voie să iasă din cameră doar 30 de minute, atunci când merg la masă
  • Cristian, unul dintre români, a lansat un apel disperat: „Vrem să ne întoarcem la familii!”

Cristian: Acum mergem la masă, acesta este drumul către masă, suntem împărţiţi pe grupe. Avem voie trei mese pe zi, 30 de minute este timpul mesei, nu avem voie să mergem cu lifturile din centrul vaporului că acolo sunt alţii care fac parte din crew. Încercăm cât putem de mult să fim izolaţi. Aici îţi speli mâinile şi ţi le sanitezi şi după cum vedeţi, aici este o masă mai mare unde stau doar două persoane, aici este o masă de o singură persoană, iar acesta este bufetul nostru.

Ţi-l prezint pe Cristian. Un bucureştean de 34 de ani care lucrează de 8 ani pe un vas de croazieră. De la 1 martie, Cristian nu a mai ajuns pe uscat, la fel ca alţi 70 de români, membri ai echipajului. Motivul este un mister.

Cristian: Am dori din tot sufletul nostru să mergem acasă. Vă daţi seama, este o situaţie destul de dificilă, suntem de 76 de zile doar pe mare. Să nu ai posibilitatea să calci pe uscat. Nu am avut nici măcar un caz de Coronavirus, nici măcar simptome de Coronavirus tocmai de aceea este foarte intrigant. Pentru mine este un semn de întrebare foarte mare de ce nu putem fi debarcaţi, nouă ar trebui să ne fie frică să ieşim în lume

Recomandări

MUSK ÎI FACE CONCURENȚĂ LUI CHATGPT
TU ȘTII CE FACE COPILUL TĂU PE INTERNET?
DNA ÎL AUDIAZĂ PE WANG YAN
CUM FACI BUCUREȘTI VERDE?
CE AMENINȚĂ REALEGEREA URSULEI?
ROMANIA CHELTUIE 7 MLD LEI PE ARME

Cristian cere ajutorul statului. Vrea neaparat să ajungă acasă. Tatăl i-a murit în urmă cu 2 ani, iar mama sa este bolnavă.

Cristian: Vă rugăm din suflet să faceţi tot ce vă stă în putinţă ca să ajungem şi noi la familiile nostre. În momentul de faţă o am doar pe mama şi bunica mea la 83 de ani şi este o situaţie dificilă. Mama este dependentă de insulină.

La apelul românilor, MAE ridică din umeri. Responsabilitatea debarcării şi repatrierii îi revine angajatorului.

Autorul articolului: Alina Eftimie