Accesibilitatea locuințelor din București este cea mai bună, comparativ cu celelalte orașe mari din Europa. Deși prețurile din piață au atins maximele ultimului deceniu, în această perioadă a avansat incredibil și salariul mediu net, astfel încât accesibilitatea s-a îmbunătățit treptat.

Ca să-ți faci o idee, îți dau un exemplu concret. Astăzi, în București, prețul mediu pe metru pătrat pentru apartamente și case este de 1.486 de euro. Tot în Capitală, salariul mediu net este circa 930 de euro. Asta înseamnă că indicele de accesibilitate este 1,59, față de un indice de 4,5 cât era în 2007-2008.

Practic, locuințele din București sunt în prezent de trei ori mai accesibile față de 2007-2008. Și contrar aparențelor, Bucureștiul e cel mai accesibil oraș la nivel national în materie de locuințe, dacă ne uităm la raportul dintre preț și salarii. Din același motiv, cele mai puțin accesibile locuințe sunt în Constanța și Cluj.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dacă vrei să faci o achiziție, eu spun că acum e momentul. La nivel national, avem totuși cele mai accesibile locuințe din ultimii 17 ani. Asta se vede și în creditele ipotecare acordate de bănci, care au ajuns și la 2 miliarde de lei lunar. Mai rămâne doar ca dezvoltatorii să țină pasul cu cererea și să obțină autorizațiile de construire la timp.