Sectorul imobiliar nu s-a lăsat speriat de criză, dimpotrivă. 2021 a fost cel mai bun an pentru piața rezidențială de la noi din ultimele decenii. Numărul locuințelor vândute în primele zece luni ale anului a fost cu 65% mai mare, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cererea de locuințe a explodat anul acesta, livrările au crescut cu 5,3% la nivel național, iar ca efect au existat și creșteri puternice de prețuri.  Altfel spus, dacă nu ai făcut-o deja, trebuie să știi că este cel mai bun moment să investești într-o proprietate.Următoarea perioadă de scăderi pe piața imobiliară nu este așteptată mai devreme de 2025, chiar 2026, ceea ce înseamnă că șansa ca prețurile să explodeze până atunci este destul de mare. Și vei câștiga rapid de pe urma investiției.

Dacă nu știi ce regiune poate să-ți valorifice investiția, îți spun că, pe lângă București, Timișoara a devenit în premieră cea mai mare piață rezidențială regională din România. A depășit Cluj-Napoca, atât din punctul de vedere al livrărilor cât și din punctul de vedere al tranzacțiilor încheiate. În ciuda scumpirilor de pe piață, accesibilitatea achiziționării unei locuințe noi a ajuns la cel mai bun nivel din istoria recentă. Iar creșterile de salarii au compensat parțial aceste majorări.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Așa au fost posibile rezultatele record din imobiliare de anul acesta și așa vor fi posibile rezultatele, cel puțin la fel de bune, din următorii ani.