A CA SĂ VISĂM. De ce s-au scumpit locuințele și cât va mai dura acest trend?

Dacă ți-ai cumpărat o casă sau un apartament în 2018, chiar dacă nu știi, ești câștigător. Acum, după trei ani, aceeași proprietate valorează mai mult cu 150 de euro, in medie, pe metru patrat. Asta în cazul Bucureștiului. Să-ți dau un exemplu. Un apartament cu trei camere în Capitala, să spunem 150 de metri pătrați, valora in 2018 în medie 210.000 de euro.

Același apartament, cu același număr de metri pătrați, costă astăzi 230.000 de euro. Cu banii pe care îi dai azi în plus, poti să pleci de patru ori în Bora, Bora și să stai câte 10 zile la un hotel de lux, cu toate facilitățile incluse. Cel mai important motiv pentru care au existat aceste scumpiri pe piata imobiliara este că, la rândul lor, s-au scumpit și materialele de construcții. Motivul? Oamenii au vrut siguranta.

Oamenii, care deși stau într-un oraș mare, au vrut să-și renoveze sau să-și facă o casă departe de aglomerația urbană. Astfel, a existat o cerere foarte mare pe piață, care a ridicat prețul materialelor de construcții, a manoperei, și care, în lanț, se vede și în sectorul imobiliar. Dar nu e totul pierdut daca vrei să investești într-un apartament nou.Ia în considerare că prețurile sunt în continuare în creștere și nu putem vorbi de o temperare în următorii 3-4 ani, spun devoltatorii imobiliari. Poate ca după acest timp, tu vei fi cel castigator.