(P)A CA SĂ VISĂM. Sfaturi pentru amenajarea bucătăriei

Poate crezi că dacă ți-ai cumpărat o locuință, partea cea mai grea a trecut. Însă, dacă ai ales varianta nemobilată, mai ai de făcut multe alegeri până la petrecerea de casă nouă. De exemplu, pentru amenajarea bucătăriei ai nevoie de un plan bine stabilit și trebuie să te gândești la stilul bucătăriei.

Tu decizi dacă ți se potrivește o amenajare în stil modern, clasic sau chiar rustic. Mobilierul din bucătărie trebuie să fie cât mai practic, astfel încât să încerci să câștigi cât mai mult spațiu. Și așa ajungem la, poate cel mai important element dintr-o bucătărie, blatul. Aici ai două variante mai de durată. Blat din lemn masiv sau blat din piatră naturală. 

Prima variantă este potrivită pentru bucătăriile amenajate mai degrabă în stil rustic. Dar pentru că lemnul se umezește foarte ușor are nevoie de multă îngrijire. O lăcuire, spre exemplu, o să-l facă mai rezistent la umezeală. La capătul celălalt, blatul din piatră naturală este ușor de îngrijit și este mai rezistent la pete. L-aș vedea într-o bucătărie mai luxoasă, cu un finisaj modern. Aici ai avantajul culorilor, deoarece piatra naturală se găsește în diferite nuanțe.

Și nu uita să asortezi totul cu lumina naturală. Un spațiu luminos creează liniște și confort. Și asta vrei pentru casa visurilor tale.