• Oamenii au avut emoții până când autoritățile au permis decolarea avioanelor spre Germania
  • Muncitorii care vor culege sparanghel în Germania spun că sunt plătiți cu 1.800 de euro pe lună
  • Unul dintre oamenii veniți la aeroport spune că muncește în Germania ca să își ajute fiica să devină doctor

A fost din nou haos pe aeroportul din Cluj, tot din cauza plecării la muncă în Germania a sute de români. De data asta, oamenii nu s-au mai îmbulzit, ci au stat la distanță unii de alții, în parcare. Însă românilor care vor munci în agricultură în Germania li s-a spus, pe rând, să aștepte, că zborurile charter au fost anulate și că să fie pregătiți să plece.

Până la urmă, Ministerul Transporturilor a decis să permită celor șase avioane să decoleze spre Germania.

Pentru ca oamenii să păstreze distanța socială au fost mobilizați 80 de polițiști și jandarmi, a anunțat prefectul de Cluj, Mircea Abrudan.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Mulți dintre românii care vor culege sparanghel în Germania au povești impresionante. Unul dintre ei e Gheorghe Cazamir, care a povestit că are patru copii și în țară nu poate să câștige mai mult de 2.000 de lei pe lună. Asta în condițiile în care în Germania va primi un salariu de 1.800 de euro.

Iar la bordul uneia dintre aeronavele care a decolat de pe aeroportul din Cluj e și un bărbat din Mureș, care a povestit că merge la muncă în străinătate ca să îl plătească facultatea fiicei, care e studentă la Medicină.