Marea Britanie ne dă pe toți afară. Cu marea rugăminte să mai rămânem.
Din 1 octombrie, vom mai intra în Marea Britanie doar cu paşaport.
Pentru mine, ca om rău, ăsta nu-i lucru bun! Aș fi vrut să îi văd pe viu pe toți cei care au votat pentru Brexit cum își împing mașinile la cozile de la benzinării, cum bagă de 30 de lire. Și cum pornesc spre marea bătălie de la Tesco pentru ultima caserolă de… de orice.
Pentru că nu mai au șoferi de camion, combustibilul a întârziat în tot Regatul, la fel și produsele de bază din supermarket-uri.
Au ajuns să mai vadă carnea de pui doar în viitor. Dacă le-a rămas vreun un ou prin frigider și îl duc la clarvăzător…
Care-i faza? Marea Britanie caută disperată 80.000 de șoferi de tir. Iar șoferii lor de camion eram noi, românii. Noi și polonezii. Dar ne-am întors cu toții acasă, la familie.
Sâmbătă, cu fix o săptămână înainte de “Nu mai ai voie fără pașaport”, executivul de la Londra a decis să dea 10.500 de vize temporare de muncă.
Realizezi comicul situației? Realizezi că nici măcar n-au apucat să scape de imigranți – așa cum credeau că-și doresc – că deja îi vor înapoi?
Doar că, acum, vor da atât de mult pe un șofer de tir, încât ne vom gândi serios să dam biroul pe cabina de camion.
De ce vor ajunge să dea oricât pe un șofer? Pentru că… Germania.
Germania caută, la rândul ei, 80.000 de șoferi. Dacă la nemți, salariul de șofer ÎNCEPĂTOR e de 2500 euro + câteva sute diurnă neimpozitabilă, cât va trebui să plătească britanicii pentru un șofer?
În condițiile în care Germania este cea mai prosperă economie a Europei, este și mult mai aproape de România și de Polonia și mai e și în UE… !
Bre… xit… down! Eu, în locul vostru, aș sări repede de tot, până nu crește prețul, cu un 10.000 euro pe cap de șofer.
Plus o diurnă de 5000 euro! Că aveți camerele alea de hotel atât de mici că le e mai confortabil șoferilor să doarmă în cabină.
Și mâncarea e atât de proastă, că Tanti Mia, care face trotuarul între Manchester si Liverpool, tre’ să le mai facă și câte o tocăniță.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI