Abia acum am înțeles de ce erau ăia din Game of Thrones atât de speriați că vine iarna. Erau români.

Ne îndreptăm spre cea mai scumpă iarnă din istoria României. Mai precis, nici nu cred că o prindem.

Încă de acum, din toamnă, factura la gaze va fi cu 80% mai mare decât anul trecut. E problemă mare în toată Europa. Iarna trecută a fost lungă, iar în primăvară a fost tot frig.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

De la carantinele mă-sii, în loc să ne ducem la muncă și să ardem gazul patronului aiurea, am stat închiși în case și am tras tot de pe conductă.

Care-i faza? Rezerva de gaz trebuia refăcută complet pe timp de vară, dar nimeni n-a crezut că, pe o așa sărăcie, va crește cererea.

Dar a crescut! Pentru că – Bine ai venit, vaccinule! – economia s-a redresat. Asia a sărit repede cu banul, cu oferte mai bune. Europa a rămas în frig. Deci tocmai chinezu care ne-a ținut o iarnă în casă, ne ține, acum, și o iarnă în frig.
Vestea bună e că toți europenii sunt în situația noastră cu scumpirile. Vestea proastă e că ei nu sunt în situația noastră cu banii.

Dar, să fim optimiști! Chiar dacă nu vei avea bani de gaz, măcar NU vei putea folosi nici caloriferul electric. Pentru că și curentul se scumpește. Cu 20%!

Abia acum înțeleg de ce zicea mama să nu aprind lumina dacă miroase a gaz. Ca să nu vină mult de plată amândouă.
Probabil că ai auzit și de scandalul facturilor umflate la energie. A fost provocat de bunică-mea, care a stat 2 luni la noi și, când s-a întors acasă, a găsit o factură de 500 de lei.

Cred că vrea să fie primul terorist român. Are trei veste pe ea și așteaptă iarna să explodeze de nervi.
Dar, oricât de frig ar fi, oricât de scump ar fi să ne încălzim, o lună tot îi păcălim.

Până la prima factură, stăm ca boierii, apoi, încă 10 zile până vin să ne pună sigiliu pe contor. O lună și jumătate e asigurată. Apoi… Dumnezeu cu mila! Kunis.