Cîțu a ieșit la TV. A avut bunul simț să iasă pe slotul lui orar, sâmbăta dimineața, când mereu s-au dat desene animate.

În noul episod din “Vasilica”, premierul DESEMNAT să fie INTERIMAR ne-a spus că vom simți o creștere economică foarte curând.

Bunică-mea a simțit-o chiar atunci, în momentul ăla! Mânca niște margarină pe pâine și mi-a zis că a simțit pe limbă ceva, așa, ca o bobiță. E ferm convisă că era o icră neagră! Și că Cîțu nu minte.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Nu prea știu ce să zic. Văd că toți se dezic de el, și Cioloș, și Ciolacu, și Ciohannis și Ciocioacă… Până și Superman și-a schimbat orientarea când a văzut că păpușica din cocă se pune cu el pe Instagram.

Dar dacă_Cîțu are, totuși, dreptate? Dacă suntem, într-adevăr, bogați și nu trebuie să știm?

Ai văzut ce pățesc săracii care sunt brusc bogați. Câștigă la loto, îi ia valul, se cred afaceriști, investesc aiurea și ajung vai de capul lor.

Dacă, pentru ca bogăția să nu fie un șoc pentru noi, Cîțu ne ține departe de ea? Altfel de ce ne-ar spune că ea este aici, extrem de aproape?

De ce, din martie până acum, am pierdut 8 litri de benzină la fiecare 100 de lei? Sau de ce gazul era 40 de lei pe lună iarna trecută, iar acum e 300?

Singura explicație logică e că suntem BOGAȚI. Iar un bogat nu poate avea cheltuieli de săraci. Ori ești barosan ori nu mai ești barosan. Ori ai bani ori nu mai ai.

Care-i faza? Să luăm un exemplu concret. Anul trecut, RCA-ul era doar 230 de lei. Păi, spune și tu, ăsta era preț de bogați?

Eu, unul, intram în pământ de rușine că plăteam așa puțin. Lăsam 500 de lei și fugeam. Venea ăla de la asigurări cu restul după mine, nu știam cum să scap de el: “Pleacă de-aici, săracule!”

Ei, dar acum? Acum, când RCA-ul e 900 de lei, e altceva! Simt că e un preț potrivit pentru un om bine-crescut economic. Se potrivește, boss! Îmi vine bine, mă îmbracă!

De unde atâta bogăție? Poate pentru că ne-am împrumutat. Atât de mult, încât Nuțu Cămătaru ar spune că fiecare dintre noi are deja trei degete și o ureche în minus.

Suntem datori vânduți! Avem atâtea datorii încât, în sfârșit, nu-mi mai fac griji că n-am ce să le las nepoților.