Institutul Cantacuzino vrea să scoată Polidin jeleuri. Păi e corect? Acum, după ce mi-ați distrus fundul și copilăria? Nu mi-ar fi plăcut și mie să mă servească asistenta cu polidine ursuleți? Nu i-ar fi plăcut și ei să nu mă mai alerge cu seringa prin tot dispensarul?

Doamne, câte s-au mai inventat! Și, cu cât se inventează mai multe, cu atât mi-e mai frică de roboți. La supermarket nu scanez nimic la ei. Prefer să stau la rând, la doamna casieră. Mai fac o glumă proastă cu ea, mai râd tot eu la glumă. E altceva! Mai simt și eu că am ieșit din casă.

Nimeni nu se bucură mai mult ca mine când o Tesla confundă luna de pe cer cu semaforul galben și frânează brusc. “Aha!!! Vezi că fără om ești doar un robot prost???!!!”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Săptămâna trecută, cinci copii și un adult au fost grav răniți în Marea Britanie. De sistemul de asistență de pe Tesla, care a luat-o razna. Iar asta nu mai e deloc amuzant.

Statele Unite investighează 30 de accidente provocate de același sistem, din 2016 încoace. Printre ele, 10 decese.
E adevărat că omul, la volan, omoară 10 oameni după 5 beri, nu în 5 ani. Dar omul este om, mai și greșește.

Care-i faza? A greși este uman, dar nu și robotic. Ești robot, n-ai voie să greșești.

Mai mult de jumate din americani și din europeni sunt încă reticenți la mașinile electrice.

Pentru că încă fac greșeli. Încă au autonomie mai mică decât Ținutul Secuiesc. Încă sunt mai scumpe decât benzina pe 10 ani. Încă n-au autopilot atât de deștept încât să te ducă de la Otopeni la Gara de Nord prin Berceni fără să te prinzi.

Dar nu te poți opune viitorului. Facem urât la ideea de cip, dar îl vom cere singuri. Vom fi invidioși pe ăia care-l au: “Ia uite cum intră ăla pe PornHub direct din minte! Vreau și eu!”

A început viitorul. Și nu vreau să-l opresc. Nici dacă aș vrea, n-aș putea. Vreau doar să-l mai încetinesc puțin.
Pentru că mașinile electrice nu fac gălăgie. Roboții de la casa de marcat nu spun nimic, nu râd. Nu te înjură că n-ai dus coșul la loc.

Cu roboții, e mult prea multă liniște. De care, sincer să fiu, mă tem.

Când inteligența artificială va fi mai inteligentă decât noi, vom apela la talibani. Sunt singurii pe care roboții și dronele nu i-au mai suportat și s-au dus dracului, numai să nu-i mai vadă.