Care-i faza? Firea și Ministerul Misoginismului

Deja am observat un prim punct comun la PNL și PSD: misoginismul.
Ăștia au reușit să fie mai misogini chiar și decât femeile. S-au pus de acord să nu accepte nicio doamnă în nou guvern.
Nu! Scuze! E și mai rău de atât!!! Pentru ca misoginismul să ajungă la cote ireale, au acceptat, totuși, o femeie. Pe Gabriela Firea, dar au însărcinat-o – cum sună asta! – cu făcutul copiilor.
Fix asta i-au dat! Un minister nou-nouț care se numește – dacă am reținut bine – Ministerul Familiei, Gătitului și Curățeniei în Casă.
Băi, nene, se vede că a venit Ciucă. Un militar adevărat! Ăștia doar asta au în cap: femeia tre’ să te aștepte, cuminte, să te întorci de la război ca să reechilibrați natalitatea.
Care-i faza? Îți mai amintești când Firea se lua de Iohannis că n-are copii și îi spunea că ar putea măcar să infieze unul-doi? Ei bine, acesta este omul ales să ne motiveze să facem copii.
Banuiesc că metoda va fi exact ca cea aplicată pe Iohannis. Vine și ne face de cacao: „Ce, mă? N-ai copii? Ha, ha, ha! Înfiază, fraiere!!!”. După cum se vede, la Iohannis a funcționat. L-a înfiat pe Floriel și s-a dedicat călătoriilor.
Dar, măcar Firea e ministru. Mult mai de umplutură mi se pare funcția lui Kelemen Hunor! L-au făcut vicepremier, în condițiile în care mai există un vicepremier, care e Grindeanu.
Deci, Hunor ce mai e? Un fel de vice-vice-premier? A treia roată de la monociclu? Al patrulea purceluș din poveste? Al cincilea evanghelist?
Apropo! Pe Vâlceanu l-au mutat la alt minister. Mă bucur pentru el. Mereu mi-a fost milă de oamenii foarte înalți dar extrem de puțin înzestrați. Oriunde ai fi, se vede ce spui.
Cică raportat la mărime, hipopotamul e cel mai puțin inteligent animal. Dar, iată că inteligența asta hipopotamică nu-l împiedică să supraviețuiască. Nici pe Vâlceanu.
Deci, după ce că jumătate dintre ministere erau degeaba, ați mai făcut două. Mai rămâne să faceți Ministerul Ideilor de Ministere Noi… Unde mă bag și eu ministru. Ca să aveți și-un tehnocrat… să-i închideți gura lu’ Cioloș.