Florin Mihalache, general în rezervă și fost director adjunct la STS, a fost prins luând mită 75.000 de euro.
Cum a ajuns un general respectabil într-o situație atât de neplăcută pentru el?
O vorbă din bătrâni zice că “Nu îndoaie vântul pomu’ cum îndoaie mașina omu”. Practic, el devenise obsedat să aibă un SUV.
Pentru cei care nu se pricep la mașini, un SUV este acea mașină prea grasă pentru oraș și prea slabă pentru off-road. Practic, e ca un obez impotent, ca un malac care nu știe să se bată. Dar, despre mașini vom vorbi altă dată.
Ei bine, Nea Mihalache ăsta a realizat că n-are rost să-și cheltuiască pensia specială pe două luni pe o mașină, oricât de mult și-ar fi dorit-o.
Așa că, deloc inventiv, a perceput mașina ca șpagă. Cui? Nu contează. Foarte pe scurt: unui patron cu datorii la alt patron, la care generalul intervenea și rezolva și bla, bla bla.
Care-i faza? Culmea nesimțirii, Mihalache a specificat și ce mașină să fie șpaga. A spus foarte clar că nu acceptă decât Audi Q8 sau BMW X7.
Nici cu un GLS nu s-ar fi făcut de rușine, dar cred că cineva l-a învățat bine că românu’ te acceptă cum te acceptă cu Audi sau BMW, dar cu Merțan chiar nu te mai halește. Invidia crește mult prea tare și-ți faci dușmani de moarte.
Cu capul lui plin ca o bubă, generalul Mihalache s-a gândit să încheie un contract de împrumut cu ăla de la care cerea șpagă.
Adicătelea, nu era de ajuns că risca un flagrant. Băiat bun, a ținut morțiș să mai și semneze ceva cu mânuța lui, ca să le mai ușureze munca amărâților de la DNA care se chinuie cu lunile s-adune probe.
Când a văzut el că mașina nu mai vine… Că de ce nu mai venea mașina? Pentru că, în ziua de azi, chiar și dacă ai bani, mașina tot în 7-8 luni ajunge. Cum țara duce lipsă de conducători, mașinile duc lipsă de conductori și d-aia, în ambele cazuri, lucrurile merg foarte lent.
Nu știu dacă știi, dar presiunea de a aștepta o mită luni de zile e uriașă și te face din om neom. E foarte greu de suportat, trebuie să ai un psihic de fier. Drept urmare, generalul în rezervă n-a avut nicio rezervă să ceară banii cash.
Acum, poate te gândești, ca și mine, că un general din Serviciul de Telecomunicații Speciale ar trebui să fie ultimul om prins în flagrant. De ce ne gândim amândoi la asta? Exact! Pentru că un flagrant necesită chiar tehnică de Telecomunicații Speciale.
Deci, dacă în anii în care a deținut funcția ar fi fost dreacu atent și la muncă și nu doar la ciordeli, poate c-ar fi știut și cum poți preveni să-ți vină duba înaintea SUV-ului.
Iată că până la urmă a obținut ce-a vrut. Un 4×4. Numai că nu sunt roți, ci sunt pereți. Și nu e tracțiune, ci sunt tracțiuni la bară.
Liberare ușoară!

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII