Pe frigul ăsta, șoferii STB s-au trezit să facă grevă.
“Pe pandemia asta???”, a fost răspunsul lui Nicușor Dan.
Pe foamea asta, șoferii STB iau în mână cam 5000 de lei pe autobuz, 5500 pe troleu și cam 6000 pe tramvai.
Cu alte cuvinte, cu cât șoferul are mai puțină libertate de mișcare, cu atât are mai mulți bani.
Băi, da! Mi se pare corect! Păi, ăla cu autobuzul, dacă vrea, se abate vreo oră de la traseu și trage între blocuri, la amantă.
În schimb, ăla de pe troleu ar trebui să-și tragă cabluri pân’ la ea. Nu mai zic de vatman, săracu, care rămâne tot cu posterul erotic din cabină.
Ce v-am povestit mai devreme, erau salariile medii. Dacă ai experiență sau faci ore suplimentare, ajungi pe la 7-8000 de lei. Plus tichete de masă. Plus prime.
“Prea puțin!”, au zis șoferii! “Să ne mai dea ceva! Să facem grevă!”
Și, de ce nu? E dreptul lor! Doar că, pe lângă drepturi, aveau și obligații față de călători.
Păi cum ar fi ca un chirurg să se trezească în timpul operației că e plătit puțin și să-l lase pe unu’ cu bisturiul înfipt în creier și să plece? „Grevă spontană! Descurcați-vă singuri! Ca să vedeți că nu sunt băiat rău, v-am lăsat un atlas de anatomie…”
Noroc cu Metrorex, care a anunțat că va suplimenta trenurile pe traseu. Bravo, Metrorex! Ești ca iedul care i-a strigat lupului “Noroc!” când a strănutat.
Adică voi mai aveți garnituri, dar nu le scoateți pe traseu decât dacă e jale? Păi și cu jalea care este în fiecare zi la orele de vârf, ce facem, bre?
Care-i faza? Mai e o lege care spune că-n starea de alertă nu se face grevă. Dar, dacă starea asta ține de 2 ani, mai e alertă sau devine normalitate?
Se pare că mizeria asta încă ține, din moment ce Nicușor a înăbușit răscoala cu o plângere penală.
De ce s-a grăbit el atât de tare să scoată greviștii în ilegalitate?
Pentru că, ai să râzi, dar Nicușor nu e prost. Cu părul lui vâlvoi, Nicușor știe că nu-l coafează când cetățeanul se oprește din dat cu autobuzul.
Că dacă nu e in autobuz, bucureșteanul se duce acasă, iar dacă e acasă, realizează că era mai cald afară. Pe Nicușor îl ia cu frig la acest gând.
Practic, toți pensionarii ăia care se învârt zilnic cu autobuzul fără destinație se află sub hipnoza lui Nicușor… Care îi ține departe de casă, de Regatul lor de Gheață.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA