Care-i faza? I-am tăiat net-ul lu’ bunică-mea

I-am tăiat net-ul lu’ bunică-mea, că nu se mai putea!
M-a sunat aseară, disperată, să-mi spună c-o să fie nu știu ce explozie energetică și că rămâne toată Europa în beznă. Pleca să-și ia conserve, baterii și nu știu ce lanternă.
“Stai, bre, că explozie de energie înseamnă mai multă energie, nu mai puțină!”
M-am umplut de spume. M-am dus direct la ea și i-am oprit datele mobile. Sper s-o mai țină Dumnezeu în viață încă vreo 40 de ani, până când își va da seama singură cum să le pornească.
Care-i faza? Cum au ajuns toți străbunicii pe net? Tot din cauza noastră! Le-am instalat Facebook, Whatsapp și Skype ca să vorbim cu ei mai des. Ce gest frumos!
Dar ei, ce au făcut? În loc să se mai uite pe vizor la vecinii de bloc, s-au apucat să scormonească prin feed-ul de Facebook și să-și trimită pe Whatsapp toate conspirațiile:
Că olandezii erau Dutch, că doar d-aia le zice “Dutch”.
Că nemții sunt, de fapt, olteni, că d-aia zic “Sprechen sie Dolj?”. Că nu știu ce chimicale din apa potabilă fac broaștele straight să fie broaște gay. Că Bill Gates și cu Arsenie Boca… că trăim toți într-un simulator…
Fratele meu!!! Înnebunești dacă vezi ce le trece prin telefon! Nu era de ajuns c-aveau acces nelimitat la Vomania TV și la Catena 3?!
Acum, mai citesc și ce aruncă ăia pe net… adică ce n-au voie să dea la TV!
De ce îi lași, mamaie, să te sperie? Nu ți-e de-ajuns c-ai prins apocalipsa? Când ne-o fi mai rău, ne va fi ca acum, crede-mă!
Ar trebui să vezi lucruri frumoase, pozitive, amuzante…
Ai văzut că Iohannis a ajuns după mingea de golf până hăăăt, la Glasgow?
În 7 ani de concediu, a avut timp să vadă Pămâtul și vrea să-l salveze.
Biden, Boris Johnson, toți erau la sacou, numai al nostru stătea la un summit despre ÎNCĂLZIREA globală CU GEACA PE EL!
Hai să-ți mai zic una tare! Știai că 7% dintre oamenii care au trăit vreodată pe pământ sunt încă în viață? Și că, printre ei, ne aflăm și noi? Dacă nu crezi, verifică! Dar nu pe net.