Lasă-mă, că sunt plin de spume! Iar am ratat Nobelul pentru literatură. Numai la Academia Suedeză nu mă mai făceam de râs! I-am zis de mii de ori lu’ Cărtărescu: Scrie, cumetre, despre oameni cu griji, cu probleme! Nu contează ce au pățit, dar fă-i supărați rău de tot! Să-i fie asupriți. De Putin, de Erdogan, de Iohannis.

Tu nu vezi că toți care iau premiu scriu despre somalezii care culeg cafea, despre uiguri, ceceni, balena cu cioc, frământările râmei de ghiveci, discriminarea bondarului fără talie de viespe? Și tu, ce faci? M-ai tâmpit cu 20 de romane despre copilăria ta în Colentina. Mai las-o dracului de Colentina, că acolo se moare doar de bătrânețe. Singura luptă e pentru locul de parcare. Aveți șaormărie, aveți Sectia 7 unde puteai să-nveți să scrii despre oameni, nimic nu vă lipsește! Opriți planeta, vreau la Obor!

Tu și cu Murakami, doi neadaptați. Că și la ăla personajele râd, au bani, se plimbă, își caută pisica fugită de acasă câte 450 de pagini. Îmi vine să dau cu voi de pământ!

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Care-i faza? Cu tâmpeniile astea vreți voi să-i impresionați pe moșii din Suedia? Băi, ăia mor de plictiseală! Au atâta timp încât își asamblează singuri mobila. Iau Volvo-ul, se duc la piață, cumpără salam de 4.000 de euro și revin în pat. Măcar în cărți, ar vrea să vadă și ei o sărăcie, o violență cât de mică, un ceva. Să zică: “Doamne, ce bine că sunt suedez! Ce bine că nu sunt bulmân!”

Cum adică “De ce iubim femeile”? De talie! Logic! De unde ne iubesc și ele. Dacă mergeai frumos la dezmembrări și întrebai de o Aripă pe Stânga pentru Orbitor, nu mai pierdeai atâta timp să ți-o faci singur.

Nu vezi că iar a luat Nobel un african? Păi ce mânâncă, mă, africanul ăla de el poate și tu nu poți? Nu ți-e, mă, rușine? Tu știi că omul ăla trăiește cu o banană pe săptămână? Noi ți-am creat aici toate condițiile, numai să stai să scrii. În fiecare an, de 20 de ani, văd știrea aia cu “Cărtărescu, favoritul caselor de pariuri pentru Nobel” și iar îmi fac speranțe. Îți cer chiar atât de mult? Că vreau să te văd și eu acolo pe scena aia? Nu merit și eu un Nobel? Mi-l luam singur, nu e problemă, doar că dacă îl iau acum, la bătrânețe ce mai iau?

Nu le ai cu literatura? Ok. Pune mâna pe fizică, pe medicină. Fă pace! Fă ceva!!!