E război mare la TV între Laura Vicol și Clanul Sensibililor. Who the fuck is Laura Vicol? Noua șefă a Comisiei Juridice din Parlament. Who the fuck is Clanul Sensibililor? Tocilarii de la USR care s-au panicat maxim când au aflat că doamna Laura e fostă avocată de interlopi. Într-adevăr, asta e avocata lu’ pește, lu’ bătăuș și lu cămătar. I-a apărat pe Nuțu, Sile, Bebino, pe Bodyguarzi, pe foarte mulți. Nu mai am degete să-i număr pentru că nu mai am degete după ce mi-am permis să-i număr prima dată.

Păi, prima mare confuzie pe care o face USR este despre rolul avocatului pe pământ. După toate definițiile, un avocat cu asta se ocupă: APĂRĂ. E omologul lui Tătărușanu în justiție.

Deci, care e problema că i-a apărat pe unii de pârnaie? De ce ar fi trebuit să îi apere, ca avocat? De vânt? De ploaie? De răceală? De insecte?
Sensibilii au scos la lumină niște stenograme în care un interlop o pune la respect la telefon pe Lăurica. Într-adevăr, ea pare cumințică, docilă, obedientă și supusă în discuția aia.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Dar, acum, întreb și eu. Barna cum ar fi vorbit cu unu’ d-ăsta care are în spate 38 de ani de pârnaie și o colecție impresionantă de urechi?
Îl vizualizezi pe Barna, cu fața aia a lui de olimpic la cultură civică, față în față cu Clămparu, cu vreun Caran, cu vreun Sportiv ceva? Îl vezi cum transpiră? Cum i s-au aburit toți ochelarii?

Și, acum, la final, să-ți zic și care-i faza! Știi că ăștia de la USR se cred mari intelectuali, nu? Ei bine, eu cred că sunt invidioși pe Nuțu. Pentru că Nuțu, spre deosebire de ei, a ajuns scriitor de succes. 15.000 de exemplare din “Îmblânzitorul de lei și de fraieri” în 2 zile. Mi l-a îngenunchiat și pe Cărtărescu! Deja, toți invidioșii ăștia au început să îi scoată vorbe lui Nuțu că Poponeț ar fi scris cartea. Dar noi știm că e mult mai plauzibil ca Poponeț să-l fi convins pe Nuțu să scrie o carte decât să fi scris Poponeț vreun rând în viața lui. Glumeam, Codin! Felicitări! Ideea era alta și nu vreau să mă abat de la ea:

Tu realizezi cum se simt acum Barna și Cioloș și tot USR-ul? Tu realizezi cum se simt intelectualii ăștia de carton după ce le-a dat Nuțu fum?
Păi, fratele meu, nu numai că despre Barna și Cioloș n-a scris nimeni, niciodată, vreo carte. Dar, mai mult, nici dacă ai scrie câte o carte despre fiecare USR-ist în parte n-ai vinde 15.000 nici în 15 ani!
Deci, ce facem aici? “O dăm în avocați? Nu mai sunteți băieți?”