Care-i faza? Potrivit noului Cod Rutier, nu mai ai voie să fii cocalar la volan

S-a modificat Codul Rutier. Din nou! Ca de fiecare dată, când nu mai sunt bani la buget, ăștia care merg în coloană oficială, se pun pe noi, ăștia mai fraieri, care tre’ să ne dăm la o parte.
De data asta, au inventat termenii de „șofer agresiv” și de “conducere agresivă”. Bă, dă-o naibii!
Cum adică ești agresiv în trafic? Nu mai frânezi la gropi? Ocolești blocajele cu Waze-ul? Asculți “Da, mamă, sunt beată”?
Nu! E mult mai rău! De azi, nu mai ai voie să fii cocalar.
E cea mai mare nedreptate! Ai 18 ani, ai muncit o viață pentru o mașină de zeci de mii de euro și nu mai poți să te remarci…
Va trebui să conduci ca un bătrânel cu Logan. Dacă prinzi în fața ta un budist de 108 ani care merge cu 30 la oră pe banda 2 pentru că meditează cu ochii închiși, nu mai ai voie să îi dai teroare.
În niciun fel! Nici măcar să te apropii de el să-l dai la o parte. Supozitor să fii și tot nu ai ce căuta în fundul lui.
Ce să faci???!!! Să-i dai flash-uri sau claxoaneee??? E 2900 de lei amenda, boss!
Care-i faza? Eu, la banii ăștia, mi-am dezactivat și claxonul și faza lungă. Preventiv. Ca să nu risc.
Chiar mă gândesc să scot toată partea electrică pentru că și-așa n-am mai semnalizat de când eram la școala de șoferi.
Păi ce? Să știe oamenii pe care nu-i cunosc unde mă duc? O iau la stânga. Ba nu! La dreapta!! În față, fraiere!!! Ha, ha, n-ai cum să afli ce-am în cap!
Ce altceva te face agresiv potrivit noului cod?
N-ai voie să schimbi benzile. Nu în mod repetat. Da’ legea nu zice de câte ori ai voie să faci slalom și în ce interval de timp.
Rămâne la latitudinea lui milițică dacă te face agresiv schimbatul benzii de 3 ori într-o oră.
Și ultima: Nu mai ai voie să faci drift-uri. Dar sunt doar două mărci cu tracțiune spate. Doar n-oi avea tu ghinionul să nimerești fix una dintre ele…