Viața e grea, dar măcar trece repede. Mai ales pentru noi, românii, care trăim cu 6 ani mai puțin decât restul europenilor.

Mai puțin decât noi trăiesc doar bulgarii. Era de așteptat. Sunt singurii pe care am vrut vreodată să îi întrecem. Am reușit!

Dacă mai ești și bărbat, ața se rupe și mai repede: O româncă are o speranță de viață de 79 de ani, pe când un român speră doar la vreo 72.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mă gândesc cu groază că nevastă-mea va mai trăi încă 7 ani după ce dau colțul. De fapt, e mai mică decât mine cu 5 ani, deci va trăi vreo 12 în plus.

Asta mă sperie. Am auzit că văduvii se cam combină între ei pe la băi. Căciulata mâine-i gata! Combinata. Sau… dacă sunt d-ăia mai cool, le agață pe Tinder și le atrag în tindă.

Care-i faza? Bărbații mor mai repede mai ales din cauza a fumatului, a războiului și a femeilor. Deci, notează: Dacă intră rușii peste noi, nu-ți aprinde vreo țigară la nervi și nu te lupta cu ei și nu îi spune lu’ nevastă-ta!

Oricum, veștile proaste nu se opresc aici. Ți-am vorbit despre speranța de viață, dar, dacă nu știai, diferența dintre speranța de viață vs. viața sănătoasă e uriașă. De vreo 10 ani.

La noi, speranţa de viaţă sănătoasă e de 60 ani la femei și de 59 la bărbați. Măcar aici suntem egali.

Sistemul nostru sanitar nu discriminează pe criterii de vârstă. Ne îmbolnăvim TOȚI, fără excepție. Viața lungă, sărăcia omului.

Țările cu cea mai mare speranță de viață din UE sunt Spania, Italia, Franța și Cipru. Ăștia, da, trăiesc cam 82-83 de ani. Oho!

M-am tot gândit cam ce au țările astea în comun? și nu am reușit să găsesc decât… Mediterana! Deci, dacă stai pe plajă, mănânci o fructă de mare, și bei un vin, mai păcălești vreo 10-20 de ani.

Mai vedem. În sensul că „Lasă că vedeți voi!”

Nu uita că viața-i scurtă și… Orice ți-ar spune maneliștii, nu da zile de la tine!