Dacă ești mai scârbos de fel, te sfătuiesc să dai pe Animal Planet și să te uiți cum nasc hipopotamii. Pentru că am un subiect pentru cei cu stomacul tare.
Acum, te întreb pe tine, cel care ai rămas de bunăvoie: Există ceva mai cretin și mai absurd ca testul de salivă distribuit în școli?
Totul a început cu o uriașă bătaie de joc la adresa profesorilor, cărora le-a trecut saliva copiilor pe lângă ureche. Erau cât pe ce să le facă ei testele.
Ce ar fi presupus asta? Ar fi presupus ca tu, ca profesor, să colectezi, în sute de punguțe, sute de scuipați de la copii. De la copii care nu-ți aparțin. De la copiii în fața cărora încerci din răsputeri să te impui, fără succes.
-Dănuț, la tablă!
-Da, de ce, dom’ profesor? Nu v-a ajuns flegma de mai devreme? Ha, ha, ha, ha!
Ce simplă a ajuns să fie școala! Când eram mic și auzeam că se dă test, ne albeam toți la față. Acum? Uite ce teste li se dau!
După protestele profesorilor, tunul s-a orientat către părinți.
Săptămâna trecută, eu și nevastă-mea am primit niște teste dezasamblate și a trebuit ca ea, săraca, să ne descurcăm cu ele.
Mi-e scârbă să-ți explic cum se fac, dar te asigur că sunt la fel de complicate ca cele de băgat în nas.
Care-i faza? De ce-am ajuns nebun cu nervii? Pentru că, până acum, dacă-mi băgam singur un băț în nas, ziceau toți că nu-i concludent dacă nu mi l-a înfipt un doctor.
Mai nou, ce să vezi? Doctorul ăla sunt eu, iar pacienții sunt proprii copii.
Trebuie să le facem marțea și joia. Am apreciat din tot sufletul că au fost evitate zilele de post. Măcar atât! Asta mi-ar fi lipsit să văd lângă ghiveciul de legume!
Ne-au trimis și niște filmulețe, dar total neconvingătoare. Mă așteptam să plătească măcar un influencer, un campion, un expert la expectorat viteză. Era bun un Nea Gigi, care l-a scuipat pe Capatos, un Vanghelie, care a scuipat protestatarii sau măcar amărâtul ăla care, în 2014, l-a scuipat pe Băsescu.
Te chinui 7 ani să îi înveți pe ăștia mici că nu-i frumos să scuipe și acum vine profesorul la școală și îi întreabă: “Mă! Sigur ai scuipat tu? Bravo! Să nu mă minți, că nu-i frumos!”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.